香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 特快計劃 » 自然身故高層vs沒有死亡最底層
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

我都考慮緊揀自然身故,同埋我會問埋小朋友接唔接受到。如果第一時間接受唔到就揀低層吧。最緊要一家開心?。希望一切順利。
G13425XXX∼G13447XXX
U0282XXX擴3
2019年2月19日見主任
2019年3月5日補交文件
審查唔合格20215年5月31日二審
8月22號轉S2!8月27號轉S4
首派葵盛西邨,9月7日顯示已拒絕❌
9月11日s2
因個人原因取消特快~轉市3
10月20拒絕黃大仙問題
10月29S2
11月3顯示更改資料
11月20S4
11月24收信~白田邨
11月30簽約~完美畢業?
分享 分享 讚好人數:1查看名單

如果兩個單位都鍾意,就用外在週圍嘅條件再視察多一次。
葵芳邨
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應 #1 屋企ceo

生死有命,富貴在天
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我唔會轉市區/新界,因為我女唔肯轉校。而二揀一,係兩個我都想要,各有各好。如我揀好應該唔會唔要。
我2...
屋企ceo 發表於 2021-09-18 09:52:21 原文
到時仲有既咪早少少去附近睇下環境先,希望你揀到

自然身故中層vs沒有死亡最底層
如果係你哋會點揀呢?
屋企ceo 發表於 2021-09-18 09:18:00 原文
兩種我都有老家居屋住一樓依家住自然身故單位兩種我都冇問題如果要揀我會揀高層自然身故
市2-G1324-G1326 / 02年一人申請 / 02年中藍卡 / 13年加了家人入了擴2 / 15年轉市2 /
2019年08月尾見主任 / 經過了17年慢慢長月 / 2019年10月尾派元州邨元樂樓 / 2019年11月18日正式收樓 / 住住先會更加努力去改善生活質素及環境
寒舍 : http://cyclub.happyhongkong.com/viewthread.php?tid=268042

到時仲有既咪早少少去附近睇下環境先,希望你揀到
jasonkkw 發表於 2021-09-18 10:06:08 原文
都睇過晒㗎啦。因為喺娘家附近
2014-3 申請,2014-4 藍卡
2019/6/1 s1,2019/9/16有期
2019/9/25見主任,2019/10/25合格
2021/12/24轉市區,2021/12/30 S4
2021/12/31 收信派海盛低層

G-1349 (3+1)

自然身故中層vs沒有死亡最底層
如果係你哋會點揀呢?
屋企ceo 發表於 2021-09-18 09:18:00 原文
人地接到係咪等於自己接受到?   
其實呢d 問題問黎都幾多餘
5月正式入伙, 安居樂業

低層好易爆屎渠,我寧願要自然身故,吾好去了解之前既事,已經過去了装修入伙時拜拜燒衣送走就冇問題
11年单人u0296,新2,16年6月加人转二人天倫樂,藍卡約14年6月申請號碼是1352xxx--G1353×××19年5月轉擴3
8月31轉S1,11月21審查2020年3月S2,21年4月17號网上轉新界,10月26晚S4等收信
分享 分享 讚好人數:1查看名單

都睇過晒㗎啦。因為喺娘家附近
屋企ceo 發表於 2021-09-18 10:20:28 原文
咁ok啦,到時睇下有邊間剩就邊間

低层
市三 G1346 S2
13/7首派馬頭圍低層❎
17/8二派完美毕业白田!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖