香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 特快計劃 » 特快公屋編配計劃2021可供揀選單位名單
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...18...45
支持鍵盤翻頁

謝謝分享
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  mint

4人嚟講,機會好微,就算有,都係個個都揀唔落手既
ineedhouse 發表於 2021-09-20 10:31:40 原文
謝謝回覆
G1367 擴4

想問下排P026xxx 有冇機會收到簡樓信?

想問下排P026xxx 有冇機會收到簡樓信?
Sumsum1021 發表於 2021-09-23 12:30:05 原文
師姐係幾人?如果2到3人既話,有機會,如果4人既話,你應該未必揀得落手

回應 #174 jasonkkw

2-3人呀

回應  jasonkkw

2-3人呀
Sumsum1021 發表於 2021-09-23 13:02:21 原文
有機會,不過預咗就應該40年以上樓齡,如果仲有心水可以去睇下,應該話2-3人單位會有,如果師姐係排2人,唔怕舊,又得閒既,可以去揀下,如果3人既,大機會會嫌細唔揀,又或者3順都會有大單位,睇師姐介唔介意

回應 #176 jasonkkw

有機會會去睇左先,睇下仲剩啲咩樓。唔太差都可以考慮簡左先,唔係都唔知等幾耐。

回應 #174 jasonkkw

師兄係咪唔小心睇錯野,比錯假希望人
佢係P026xxx,即係2萬6千幾號籌,今期約有28900個家庭申請,26xxx差不多隊尾咁濟,似係排左1年多兩年。
坦白講,一定無可能收到邀請信,100%陪跑。如果房屋政策唔變,最少等多3年先有機會...

回應 #177 Sumsum1021

P026xxx,隊尾嚟,唔好哂心機浪費時間研究今期邊間特快屋啱心水啦,100%無份本留言最後由 ineedhouse 於 2021-09-23 13:22:40 編輯

回應  jasonkkw

師兄係咪唔小心睇錯野,比錯假希望人
佢係P026xxx,即係2萬6千幾號籌,今期約有28900...
ineedhouse 發表於 2021-09-23 13:18:34 原文
係啵 我睇咗2600 唔好意思,多謝師兄提醒

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...18...45
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖