香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 新界2人 » G1374年尾前上唔上到樓?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

我1371-1372都唔知得唔得
G-1371-1372 新2
13/7 S2
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我都希望年尾上到 ……… 但聽聞而家首派到65咋?
G1368—2015-3 新2轉新3
長跑7年2022-5  完美畢業和田邨
首派皇后山拒絕
2021-11 加名轉三人申請
2021-12 加人申請批准 等二派中

回應  happlylo

皇后山有分一期同二期,就算皇后山真係10月預派,都剩係會派一期。
你1374,8月富蝶先1362...
ineedhouse 發表於 2021-09-10 16:05:22 原文
我又覺得未必喎,12000個有三份二系市區同擴展市區,即仲有4000,4000入面又有1人,2至3,3至4,4至6,當2至3最多人都係2000,2000入面又未必個個鍾意皇后山,咁點會無可能呢?我自己1377都覺得最大可能都係皇后山
G1377至1379   新2
8月25見主任
9月8號轉S2
11月19轉S4
11月20 派皇樂畢業
分享 分享 讚好人數:4查看名單

我又覺得未必喎,12000個有三份二系市區同擴展市區,即仲有4000,4000入面又有1人,2至3,3至4,4至6,當2...
H17kit 發表於 2021-09-10 19:35:05 原文
師兄分析得好好
*我都想要皇后山
G1377-1379
09年擴1,16年擴2
21年1月轉新2,7月16 S1,8月24見主任
9月8 S2,
11月20首派皇后山

師兄分析得好好
*我都想要皇后山
Yw2009 發表於 2021-09-10 23:08:00 原文
希望到時可以做鄰居,可以開番個皇后山互助合作社,哈哈!
G1377至1379   新2
8月25見主任
9月8號轉S2
11月19轉S4
11月20 派皇樂畢業

我又覺得未必喎,12000個有三份二系市區同擴展市區,即仲有4000,4000入面又有1人,2至3,3至4,4至6,當2...
H17kit 發表於 2021-09-10 19:35:05 原文
係呀,2-3人有好多單位,一定派到137以上啦
新4
11/21收信皇后山邨

而且皇后山2~3人單位好似有幾千個
G1405~G1406
順利割和,覓得和田寶玉
和田共存

分分鐘有部分放棄皇后,後者補上,號碼分分鐘可以推到1380
G1405~G1406
順利割和,覓得和田寶玉
和田共存

希望到時可以做鄰居,可以開番個皇后山互助合作社,哈哈!
H17kit 發表於 2021-09-11 00:13:59 原文
等你開
G1377-1379
09年擴1,16年擴2
21年1月轉新2,7月16 S1,8月24見主任
9月8 S2,
11月20首派皇后山
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  happlylo

皇后山有分一期同二期,就算皇后山真係10月預派,都剩係會派一期。
你1374,8月富蝶先1362...
ineedhouse 發表於 2021-09-10 16:05:22 原文
皇后山有幾千個2人單位,一定派到成個137,分分鐘138都冇問題,問題係樓主派第一批定第二批啫,但睇返個表好似第一批派出嚟嘅單位係多啲,第二㧗係少啲,所以我有覺得樓主應該食到第一批。
G1406 3人 新界:17/6 S2
                         30/6 S4
                         5/7 收信和田邨極底層 ✅

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖