香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區2人 » 代友報首派和樂邨
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3...16
支持鍵盤翻頁

派俾兩人就真係大又舒適。
已上樓
分享 分享 讚好人數:0查看名單

單位間格好好,如實用
不論多遠。 最緊要安居樂業。
(*˘︶˘*).。.:*♡畢業·皇溢♡

可能你個女唔要啟業,到時特快你揀到更大呢...
fortesting 發表於 2021-09-06 10:27:37 原文
我睇番阿女影啲相,發覺樓下不單是巴士總站,而且二樓平台有一排估計是商場冷氣的散熱器,對比舊年特快在荔景和興二視察時拍的照片,有數個單位比這個更優勝, 所以已有共識,決定放棄, 開心
G1357-1359(天倫樂)巿2
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #1 fortesting

除咗露台頂要維修外,地點又好對面就係街市(細個住咗官塘大,對官塘好有感情),我最中意個廚房及灶頭(好通氣呀),露台放洗衣機,如果可以改裝埋鋁窗,畀我心滿意足。
G1381,擴展市區,2人申請
2021年7月通過審查,
2022年1月首派畢業。

單位間格好好,如實用
舞雷宮 發表於 2021-09-06 10:47:08 原文
係,已經接近同間左房一樣
最低成本裝修既話,用窗簾分隔就已經可以
renemystina

我睇番阿女影啲相,發覺樓下不單是巴士總站,而且二樓平台有一排估計是商場冷氣的散熱器,對比舊年特快在...
Jody1017 發表於 2021-09-06 10:47:53 原文
原來你係唔想要既....
不過有得揀港島大單位,應該好開心,而家可以期待下個特快名單有咩貨
renemystina

回應  fortesting

除咗露台頂要維修外,地點又好對面就係街市(細個住咗官塘大,對官塘好有感情),我最中意...
lover14312 發表於 2021-09-06 10:50:59 原文
我都住過係觀塘幾年,周不時會落瑞和街買野,成日幻想如果有朝一日住到和樂邨就好
一落樓就有平街市,仲有佳寶/青林買急凍野,一定唔會餓死
renemystina

好多人聽到和樂邨就驚到牙都甩,呢到除左舊之外,根本真係搵唔到咩缺點,當然24.8嗰款派俾3人就唔得啦
其實呢...
fortesting 發表於 2021-09-06 10:35:28 原文
係舊但我覺得點都好過彩虹三順,而且閂埋門內籠ok咪得囉。比著我當住多十年先拆,用十萬八萬輕輕再執執,一個月除開唔使一千,住得舒服d。到時可以換新樓又可以優先揀買居屋,幾好呀?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3...16
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖