香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區2人 » 收信啦!首派啟業邨
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5...13
支持鍵盤翻頁

九龍過海就預左要慢慢坐,641係唔錯既選擇,但留意觀塘繁忙時間可以塞得好恐怖
啟業邨啲樓有個特色,除左啟盛...
fortesting 發表於 2021-09-01 14:31:01 原文
我都查過和新芳係一樣面積,而且環境幾寧靜 ,就係怕塞起車上嚟,真係坐到天昏地暗,不過我個女話佢可以考慮轉工,但我幾個專科覆診都在港島區醫院,如果特快揀興二就方便好多,不過都會坐車去啟業實際感受一下, 未知會否有意外驚嚇
G1357-1359(天倫樂)巿2
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我都查過和新芳係一樣面積,而且環境幾寧靜 ,就係怕塞起車上嚟,真係坐到天昏地暗,不過我個女話佢可以考...
Jody1017 發表於 2021-09-01 15:07:19 原文
意外驚嚇就應該唔會有既,相信最少係個正常單位先
renemystina

意外驚嚇就應該唔會有既,相信最少係個正常單位先
fortesting 發表於 2021-09-01 15:11:57 原文
我講嘅意外驚嚇唔係個單位,係坐車會唔會坐到我(魂)遊仙境  

我講嘅意外驚嚇唔係個單位,係坐車會唔會坐到我(魂)遊仙境  
Jody1017 發表於 2021-09-01 15:31:46 原文
可以試下放工時候挑戰下,睇下到邊個站忍唔住落車
renemystina
分享 分享 讚好人數:1查看名單

可以試下放工時候挑戰下,睇下到邊個站忍唔住落車
fortesting 發表於 2021-09-01 15:33:11 原文
正有此意

回應 #1 Jody1017

Hi 鄰居 恭喜晒本留言最後由 Kywan 於 2021-09-01 15:40:45 編輯
畢業生?

回應  Jody1017
Hi 鄰居 恭喜晒
Kywan 發表於 2021-09-01 15:40:36 原文
謝謝!師姐裝修中? 請教師姐行去邊個地鐵站可以8~10分鐘咁快

首派啟業邨啟賢樓,請問各位網友,港島灣仔上班有咩交通工具最方便?謝謝!
Jody1017 發表於 2021-09-01 12:58:03 原文
恭喜師姐,可以坐101,MTR

謝謝!師姐裝修中? 請教師姐行去邊個地鐵站可以8~10分鐘咁快
Jody1017 發表於 2021-09-01 15:51:38 原文
跑到既話,彩虹同九龍灣都可以10分鐘以內
分享 分享 讚好人數:2查看名單

我放工喺cwb試過坐108巴士 35-40分鐘返到啟業本留言最後由 Kywan 於 2021-09-01 16:10:22 編輯
畢業生?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5...13
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖