香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區2人 » 收信啦!首派啟業邨
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...11...13
支持鍵盤翻頁

G1375*** 市2
20/2/2023 S1 審查; 17/3/2023 S2; 24/7/2023 S4
1/8/2023 首派油麗邨簽約收匙
分享 分享 讚好人數:1查看名單

下星期二,不過要即日決定取捨,所以今晚放工時間會先坐巴士過去感受一下交通情況,單位面積和內部應和新...
Jody1017 發表於 2021-09-02 06:27:41 原文
看完可以分享一下嗎?我也派這裡,今天沒時間過去,謝謝,我應該明天去
G 1346 市區4人,6月頭調查階段,7月中收信審查8月1s2,8月30s4,9月6日拒絕首派啟業,同時轉新界12月1日收信皇后山2月8日畢業,已經裝修完畢,太高興了

看完可以分享一下嗎?我也派這裡,今天沒時間過去,謝謝,我應該明天去
楓1314 發表於 2021-09-02 14:33:34 原文
好的
G1357-1359(天倫樂)巿2
分享 分享 讚好人數:0查看名單

擴3 G1294
11/11申請
2/14 超額
8/14上訴
10/14再审查,轉S2
23/12/16 轉S3
同月S4
12/2017派完一次等到而家都未派睇二次

恭喜

琴晚坐完車,有無咩心得感受分享下?

同埋初步決定要定唔要?
renemystina

琴晚坐完車,有無咩心得感受分享下?

同埋初步決定要定唔要?
fortesting 發表於 2021-09-03 10:35:31 原文
今早喺jasonkkw個帖回應過,不過喺度再呃多兩個金幣 琴晚喺菲林明道坐641上車,麗晶18座落車, 需時50分鐘 ,真係(魂)遊仙境,啟業邨大家樂食蕃茄焗素豬扒飯,味道不錯, 回程行去坐地鐵,路途比灣仔行去銅鑼灣遙遠, 過兩天再去多次,最後決定交畀阿女,報告完畢

今早喺jasonkkw個帖回應過,不過喺度再呃多兩個金幣 琴晚喺菲林明道坐641上車,麗晶18座落車, 需時5...
Jody1017 發表於 2021-09-03 10:48:45 原文
灣仔坐101到啟業吾使50分鐘吖

今早喺jasonkkw個帖回應過,不過喺度再呃多兩個金幣 琴晚喺菲林明道坐641上車,麗晶18座落車, 需時5...
Jody1017 發表於 2021-09-03 10:48:45 原文
坐50分鐘,似係"暈"遊仙境多啲
641已經係101特快替代路線,觀塘塞車係死症,無得醫
九龍灣過海係輸蝕少少

但其實,返工仲有一架可以特快過海,叫做302,由慈雲山經輔警總部直接過海,唔駛經觀塘,不過只限返工先有

https://hkbus.fandom.com/wiki/%E9%81%8E%E6%B5%B7%E9%9A%A7%E5%B7%B4302%E7%B7%9A

不過你有既係子彈,即管俾阿女做最後驗收 本留言最後由 fortesting 於 2021-09-03 11:08:37 編輯
renemystina

坐50分鐘,似係"暈"遊仙境多啲
641已經係101特快替代路線,觀塘塞車係死症,無得醫
九龍灣過海係輸蝕少...
fortesting 發表於 2021-09-03 10:55:53 原文
謝謝提供資料  我唔想影響佢嘅決定,因為佢幾個九龍人同事都話好, 我只會表達自己感覺,特快我哋走訪過興二和荔景十幾個單位,阿女亦可以與此對比。
現在所派單位喺巴士總站樓上,我企喺走廊十分鐘,我話我瞓覺應似瞓喺街邊咁,不過年青人瞓覺係大昏迷狀態,所以對阿女冇影響,如果佢決定要,我都會學習訓練自己適應瞓街, No problem

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...11...13
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖