香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 新界2人 » 白田邨周圍配套完善嗎?交通各方面都方便嗎?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3
支持鍵盤翻頁

白田邨周圍配套完善嗎?交通各方面都方便嗎?
1343,擴2,2014年1月藍卡,2019年轉市3,2021年4月8日見主任,2021年6月19日收信首派興華二邨,7月5日親自拒絕❌,7月16日S2,7月25日S4,二派,順利邨問題單位,7月29電話拒絕❌8月13日S2,8月15日S3,8月25S4,8月27收信三派顺天.8月30日電話拒絕❌2021特快號碼31X,10月3日收信派白田邨.完美畢業了
分享 分享 讚好人數:0查看名單

PLL3 發表於 2021-07-30 09:24:16 原文
位置有d 僻, 交通唔方便
5月正式入伙, 安居樂業

你派白田嗎?

PLL3 發表於 2021-07-30 09:24:16 原文
白田乃九龍一處曬鹽之地
故稱為白田

村民曬鹽為生,日出而作

少娛樂,

環境一般
屋邨異地     風月同天

回應 #3 Aa20142014

無,都未派,了解下。
1343,擴2,2014年1月藍卡,2019年轉市3,2021年4月8日見主任,2021年6月19日收信首派興華二邨,7月5日親自拒絕❌,7月16日S2,7月25日S4,二派,順利邨問題單位,7月29電話拒絕❌8月13日S2,8月15日S3,8月25S4,8月27收信三派顺天.8月30日電話拒絕❌2021特快號碼31X,10月3日收信派白田邨.完美畢業了

回應 #2 Alvinryoko

行一陣就到地鐵站,咁都叫唔方便? 行另一邊就到深水埗,都唔算遠喎!樓下又有巴士站 又有商場

回應  Alvinryoko

行一陣就到地鐵站,咁都叫唔方便? 行另一邊就到深水埗,都唔算遠喎!樓下又有巴士站 又...
JLuk1206 發表於 2021-07-30 11:14:19 原文
深水埗同石硤尾站既中間, 兩邊差唔多都要行成15分鐘,  咁都叫一陣 本留言最後由 Alvinryoko 於 2021-07-30 11:38:05 編輯
5月正式入伙, 安居樂業

我曾住過白田一個月(1x座),當年就咁住會覺得係老人村,但有個巴士總站,亦有小巴駁腳落石硤尾地鐵站同旺角
但你腳骨力夠行斜路落去行埋過深水埗北河街都係十幾分鐘既事本留言最後由 Ladycrab 於 2021-07-30 11:49:29 編輯
可以查詢各屋邨單位面積的網站
https://data.housingauthority.go...set=ha_prhs&lang=en

擴2->新2(指定屯門),藍卡編號:U039xxx >S5畢業(由申請至3派畢業6年半)
2015年[7月]房屋署睇漏懷孕證明,人為錯誤當作1人申請;[8月]更正後為G1375~1377.....(相應為2015年8月)
2021年[7月2日]S1
首派:21/11/2021皇后山皇頤樓(拒絕)
2派:4/1/2022大埔富蝶斑蝶樓(拒絕)
3派:14/2/2022屯門安定邨,指定屯門畢業

屯門屋邨長大,鐘情舊邨
做得指定地區,都係房署認為你有特別需要先批到,
咸魚青菜各有所愛,唔駛問我點解唔要新屋架啦

我係白田住過幾年,感覺環境寧靜,交通算方便。無乜嘢食,行去石硤尾站有斜路會行到索氣,番風落雨比第度大風,吹到遮都反。
G-1345 市3 14年2月藍卡
19年3月 擴3審查+轉S2
20年10月 擴3轉市3 暫緩
21年4月15日 市3 S2
21年5月8日 首派 S4 -》黃大仙下二邨24平方❎
21年5月28日 S2
21年7月6日 S4 -》順利邨27平方❎
21年7月20日 S2
21年7月29日 S4 -》鳳德邨30平方問題單位 接受

2015年03月藍咭
G1369xxxx 新2
2021年01月  S1
2021年05月 收信見主任
2021年05月尾S2
2021年09月中抽查 (S1)
2021年11月底歸隊(S2)
2022年01月S4

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖