香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 駿洋邨 » 鋁窗飛邊還原問題
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

鋁窗飛邊還原問題
打算裝部大D嘅窗口浴室寶,但窗框需要飛邊
萬一搬走係咪需要還原?
萬一需要還原,能夠只還原呢一截嗎?定基本要成個窗換?
唔該
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

....冇得還原一截
G1312 市3
10-2018預派
4-3-2019 取匙

G1341 市3

???本留言最後由 Canny777 於 2021-07-27 22:26:34 編輯

咁大隻窗都唔夠位安裝(特大浴室寶)?

以為裝窗口式冷氣

咁樣界左個鋁框, 有乜可能做部份還原呀
05/18中旬彩褔邨高層身故單位,拒絕>6月歸隊S2
08/09/18 不知不覺S3>11/09/18 S4
14/09/18 收配房信:翠屏南邨和諧2型低層單位,蠻满意!食肆多選擇,購物商場林立,對外交通方便~
24/09交租取匙!
裝修完成,12/12遷入

...
skydreamer888 發表於 2021-07-27 21:21:37 原文
就算還原, 都係有限錢, 除返開都唔係好多姐...
5月正式入伙, 安居樂業

咁大隻窗都唔夠位安裝(特大浴室寶)?
以為裝窗口式冷氣
咁樣界左個鋁框, 有乜可能做部份還原...
busconcamp 發表於 2021-07-27 22:36:56 原文
唔夠,KDK 30嗰部

就算還原, 都係有限錢, 除返開都唔係好多姐...
Alvinryoko 發表於 2021-07-27 23:41:09 原文
如果要成個窗換,相信要以千計本留言最後由 skydreamer888 於 2021-07-28 00:34:19 編輯

回應 #9 skydreamer888

點還原一部分?痴返果part上去?
斷估你都唔會住2,3年就搬掛?住得耐除返開條數未係有限錢囉
G1342-1344 相等於01/2014
分享 分享 讚好人數:1查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖