香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區3人 » 市3最近幾個月派咗萬幾個號碼?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

G ①③⑦⑦  擴➜市 ④   ②⓪①⑤○⑨  藍 卡

分享 分享 讚好人數:0查看名單

個個都期望好,師兄期望人地差都有?
jasonkkw 發表於 15-06-2021 01:52:14 原文
心地唔好?
G1344XXX - G1346XXX 3人市區

好老實講,個個都話要新樓,咁條隊永遠唔洗郁啦,公屋從來都係供不應求,呢個又話個景唔靚果個又話井字呢...
MANMAN221 發表於 15-06-2021 09:14:02 原文
呢個玩法根本係房署既問題
呢度每個人都係咁等,我哋一樣等左7年以上
到你派果陣如果就有新樓,你一樣想拖到等到新樓
唔岩心水自然就拒絕,除非三次硬食既啫。。。本留言最後由 mrshohoho 於 2021-06-15 09:32:09 編輯
G1344XXX - G1346XXX 3人市區

回應 #7 吳德嫻

C姐,你都轉去新 界?

好老實講,個個都話要新樓,咁條隊永遠唔洗郁啦,公屋從來都係供不應求,呢個又話個景唔靚果個又話井字呢...
MANMAN221 發表於 2021-06-15 09:14:02 原文
樓主話:不過都望佢派骨派多啲派快啲
我講緊有乜理由自己想快就望人派骨都要快

而且吾系個個都想派新樓,個個都話3順系骨,但之前有個師姐派到3順開心到飛起,因為娘家系果邊

你問我,如果樓齡50年但派番我住緊果區我都會要
感恩

己所不欲,勿施於人
G1344~G1346 (2014/02) (市3) ➡️(新3)
- 16/04/2019 S2、08/05/2021 S4、12/05/2021首派 順安邨❌
- 25/07/2021 二派S4、28/07/2021 二派彩虹邨❌
- 11/08/2021 S2 、2021特快號碼: P00035X(20/09特快畢業)

MANMAN221 發表於 2021-06-15 09:14:02 原文
其實就係因為好多等公屋嗰啲人又要新又要大又要靚又要地鐵站上蓋,先搞到條隊郁都唔郁,成日又話有樓冇人住,根本係佢哋舊樓又唔要遠少少地鐵站又話唔制,然後又話派得慢,咁嘅情況咪搞到好多舊公屋單位,質素冇咁靚仔嘅一路喺條隊輪迴,而家派骨派快啲又唔滿意 ,我後面呢啲號碼食骨都願意啊,最緊要快啲等上樓啊大佬
G1406 3人 新界:17/6 S2
                         30/6 S4
                         5/7 收信和田邨極底層 ✅

你想快啲上樓都吾系望你前面果啲哽骨哽死下話
吳德嫻 發表於 2021-06-15 08:46:14 原文
派骨起碼郁吓先啦,你唔係想佢連骨都唔派下話?
                         30/6 S4

個個都期望好,師兄期望人地差都有?
jasonkkw 發表於 2021-06-15 01:52:14 原文
公屋呢個世界從來都係冇得你選擇,講真派骨俾你你都係要照食,又要新又要大又要靚咪去買私樓,佢派骨起碼條隊會郁吓啲號碼一路推落去唔使後面啲人等得咁慘,唔派骨俾你哋,你哋又喺度嘈條隊唔郁,個個都要新樓地鐵站上蓋,後面號碼好多人係想要個安樂居所㗎咋,我住觀塘你派三順俾我我都願意架。
                         30/6 S4

其實證明好多人根本都唔急上樓,個個都係想拎盡福利,話唔定好多人出面都已經有居所,只係唔想買私樓供樓,所以咪不停拖時間務求要派到最靚仔先滿意,人哋房署派三次俾佢哋都要幾個月時間,個個都話要派到最靚仔,然後啲骨就永遠無限輪迴,跟住又喺度嘈冇單位派,派到俾佢哋又唔要又嫌質素差,然後又嘈返房署冇單位派,永遠無限輪迴。
                         30/6 S4

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖