香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區2人 » 以為唔超額, 點知收入係除5.xx月
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

請問點解你太太可以攞綜援嘅
chan0408 發表於 2021-05-25 15:12:06 原文
係佢婆婆
G1357-1359(天倫樂)巿2
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應 #11 Jody1017

係喎佢婆婆,我睇咗佢老婆
新3,藍咭14年5月,G1351
2020年12月20日電話查詢S1
2021年5月3日審查
2021年7月12日電話查詢S2
2021年10月26日晚上轉S4
2021年11月6日收到信皇頤
分享 分享 讚好人數:2查看名單

我5月做審查, 4月8日時被老闆通知唔需要再返工, 即係4月8日失業
以為房署計收入係前半年除6咁計, 點知今日...
kawaii2802 發表於 2021-05-25 14:01:25 原文
點解4月8號突然被炒嘅?如果唔被炒,咁咪一早就知超額囉,有D講唔通!主任應該唔會信。
G1305xxx,市4
06/12藍卡
8/19 S4 9/19 知 12/19取鎖匙
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  Jody1017

係喎佢婆婆,我睇咗佢老婆
chan0408 發表於 2021-05-25 15:19:23 原文
老婆婆
5月正式入伙, 安居樂業
分享 分享 讚好人數:1查看名單

超200蛟就真慘,又唔多?
美麗港灣w1 發表於 2021-05-25 14:31:29 原文
我朋友以前超幾蚊,一樣要暂停賽幾個月再审

點解4月8號突然被炒嘅?如果唔被炒,咁咪一早就知超額囉,有D講唔通!主任應該唔會信。
初初 發表於 2021-05-25 15:40:06 原文
估計係睇到S1即辞工,諗住除於6個月應該合格;點之係除5

估計係睇到S1即辞工,諗住除於6個月應該合格;點之係除5
TSKS 發表於 2021-05-25 16:33:45 原文
OBJECTION, 佢話 "4月8日時被老闆通知唔需要再返工" 唔似有預備RESIGN喎
2021 入伙

回應 #10 chan0408

他話啊婆。
新4 G1368,10月S1, 11月10號見主任,11月20s2

初初 發表於 2021-05-25 15:40:06 原文
睇返樓主之前嘅po,先係被拖糧期間一直冇工開,但係腦細又唔出離職證明,與其話係resign,更貼切應該係"自然流失"。。。
19/10/17 收匙簽約!7年長跑結束!
安居樂業!

我5月做審查, 4月8日時被老闆通知唔需要再返工, 即係4月8日失業
以為房署計收入係前半年除6咁計, 點知今日...
kawaii2802 發表於 2021-05-25 14:01:25 原文
樓主加油
屋邨異地     風月同天

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖