香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 新界2人 » 屯元天未來新樓???
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...3
支持鍵盤翻頁
含上傳圖片/文件之留言 只顯示含上傳圖片/文件之留言

屯元天未來新樓???
尋日新聞話年底配房時間會再延長...灰咗!
自覺自己與和田,菁田無緣...
想了解下新界之後仲會有咩屋邨落成???
同埋良景同寶田之間而加起緊單棟個座係公屋抑或居屋?
謝謝。
新2-G1405 2020特快20***
分享 分享 讚好人數:0查看名單

G140至少要等到2024年啦~
樓主你2人其實都多單位,啲新樓大部分都係細單位,排排下就到你啦~
2019/09/10 藍卡 G1442 擴3
2021/03/18 轉新4
2023/09 轉新6
慢慢等…
分享 分享 讚好人數:1查看名單

房委會解釋,編配工作去年受到疫情影響,包括駿洋邨及暉明邨未能如期入伙,現時整體編配工作已恢復正常,包括駿洋邨及暉明邨入伙手續陸續完成,在2021年第一季中獲得編配的一般申請者多達4000宗。

請唔請人.... 佢唔夠人做野....
♥2015/1Apr ✉ 新界1369✷✷✷ ʕ•̫͡•ʕ•̫͡•ʔ
♥2021/23Jun審查 ➹8Jul✿S2 ✿✿
♥2022/3Mar.。o○回新界27Apr ʕ⁎̯͡⁎ʔ༄再次S2
♥2022/11May ༄ S4✷13May收信預派和田✷18May簽預派✷ 8Aug收鎖匙信..._φ(・_・✷18Aug收鎖匙

房委會解釋,編配工作去年受到疫情影響,包括駿洋邨及暉明邨未能如期入伙,現時整體編配工作已恢復正常,包...
11Icecream 發表於 2021-05-12 14:38:11 原文
唉…十幾萬申請,1季去4000個...真係?

樓主你2人其實都多單位,啲新樓大部分都係細單位,排排下就到你啦~
violet86 發表於 2021-05-12 14:36:35 原文
我望都係望2024左右可以派到啦!所以都望下有咩新樓落成。。。

你號碼過2年應該有啦
新4
11/21收信皇后山邨

回應 #5 KaiHei

你係幾時開始排? 希望我可以派到54區啦
28新2 1379
2020年7月16日>>>>S1
2020年8月31日>>>>有見主任期

尋日新聞話年底配房時間會再延長...灰咗!
自覺自己與和田,菁田無緣...
想了解下新界之後仲會有咩屋邨落成?...
KaiHei 發表於 2021-05-12 14:26:11 原文
其實所謂延長佢係睇整體數,你又唔使太灰嘅,嚟緊多新公屋單位落成,二至三人嘅細單位有好多,未來呢兩年都可以有成2萬幾個新單位,你見我哋眼前依家啲人等咗七年八年都未上樓,到時啲新樓一落成,去到我哋呢啲後面嘅號碼未必需要等足七年以上咁耐,唔知你明唔明我講乜,呢一兩年好多人都等咗七年八年都上唔到樓,一來因為舊年疫情差唔多成年要照顧隔離營重派啲人,二來因為呢兩年真係冇大型嘅新公屋供應,所以D號碼先停滯不前。本留言最後由 Nightkeeper1 於 2021-05-12 17:06:07 編輯
G1406 3人 新界:17/6 S2
                         30/6 S4
                         5/7 收信和田邨極底層 ✅

violet86 發表於 2021-05-12 14:36:35 原文
嚟緊新界二至三人單位咁多,而家又已經派到就136,唔使等到2024啦,相反你個號碼就真係肯定2024-25先有少少消息啦,你仲要係四人隊,四人隊係全個公屋輪候最耐嘅一條隊,邊區都起碼要七八年以上,加上未來幾年大單位都唔會多,你分分鐘2026先有機會。本留言最後由 Nightkeeper1 於 2021-05-12 17:10:06 編輯
G1406 3人 新界:17/6 S2
                         30/6 S4
                         5/7 收信和田邨極底層 ✅

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...3
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖