香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 新界4人 » 已收到合格信 請問大概幾時會首派?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

3-4人單位係唔會派比4-5人家庭,所以都係無機會㗎
明白你想派到心水地區,派到大埔舊樓都唔錯!
running 發表於 2021-05-06 12:40:49 原文
原來係咁架? 我仲以為4人家庭都會派3-4人單位添
G1325 - 新4
21年4月20-S1審查
4月28-收信合格轉S2
10月26-s4
11月3- 皇后山 畢業啦!!!!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

富蝶無機會啦,無4-5人單位,皇后山機會大d
號碼前就會快首派,無話一定幾多個月首派,最近新界都少見到派...
running 發表於 2021-05-06 12:04:06 原文
4-5人單位要等多2年先起好第2-9棟
G1325 - 新4
10月26-s4

回應 #9 ai愛

皇后山地理都比較麻煩
G1325 - 新4
10月26-s4

回應  ai愛

皇后山地理都比較麻煩
mialau711 發表於 2021-05-06 14:09:06 原文
交通去火車站皇后麻煩定富蠂麻煩?
G1338 新3

回應 #14 line190

2個都差唔多,皇后山再入D,富亨交通不嬲都慢 本留言最後由 mialau711 於 2021-05-06 14:25:52 編輯
G1325 - 新4
10月26-s4
分享 分享 讚好人數:2查看名單

交通去火車站皇后麻煩定富蠂麻煩?
line190 發表於 2021-05-06 14:24:09 原文
我覺得富蝶方便得多,20A   20x已有兩個號小巴到入面,其他巴士都未計,20x好快到,果日上醫院,我望住時間,由開車計起,4分鐘已到那打素我宜家住皇后山附近,平時出門5係高峰期都接受到,如果高峰期加趕時間就好麻煩
G1360000   14年10藍卡,17年3轉4
9月底見主任,11月3日s2    1月12首派皇后山
分享 分享 讚好人數:1查看名單

我覺得富蝶方便得多,20A   20x已有兩個號小巴到入面,其他巴士都未計,20x好快到,果日上醫院,我望住時...
Kaky888 發表於 2021-05-06 14:40:59 原文
到時有巴士小巴會好d
新4
11/21收信皇后山邨

回應 #16 Kaky888

我都中意富蝶多D,怕皇后山交通麻煩
G1325 - 新4
10月26-s4

回應 #16 Kaky888

請問皇后山出去是公路塞定係暫時無咁多線路的巴士?
2014年3月收藍卡G1348新3
2020年10月尾轉s1
2021年4月19見主任
2021年5月2查詢已轉s2
首派皇后山畢業!

回應  Kaky888

請問皇后山出去是公路塞定係暫時無咁多線路的巴士?
sin2020 發表於 2021-05-06 15:35:46 原文
暫時無咁多巴士小巴,第四季先有新巴士小巴線,會有道路擴闊工程,不過人口增加左,到時塞唔塞就唔知喇
新4
11/21收信皇后山邨

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖