香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 興建供應 » 市區重建
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5
支持鍵盤翻頁

市區重建
啱啱無記新聞報導話房委會下一步將考慮重建彩虹,順天及順利邨等公屋 

如果彩虹真係拆,一定好大機會原區安置海景樓

應該無咁快既
就算市區有3個新屋邨
都不能全部俾晒重建

市區重建..我既感覺

前人種樹 後人乘涼

....只不過我做左前人LO...
得償所願 感恩萬分
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我朋友2人,no:1237早兩日派左彩虹,20樓
打左去唔要啦,不過單位都幾大有成24.1平方本帖最後由 bbying 於 2012-4-17 23:43:01 編輯

應該無咁快既
就算市區有3個新屋邨
都不能全部俾晒重建

市區重建..我既感覺

前人種樹 後人乘涼

....只不 ...
akipanda 發表於 2012-4-17 23:34:25

妳今日又封盤,又吟詩, ARE YOU OK

我朋友2人,no:1237早兩日派左彩虹,20樓
打左去唔要啦,不過單位都幾大有成24.1平方本帖最後由 bbying 於 2 ...
bbying 發表於 2012-4-17 23:42:44

彩虹20樓

真係好大機會換啟德海景樓

回應 5# LadyFaFa

只不過完全毫無先兆
好似元洲邨(五)講明俾蘇屋
一早講定大家預左無咁大反彈
而家 一句就話 要俾其他人
仲要白田邨既人自己都唔知...
呢下先好笑
得償所願 感恩萬分

回應  LadyFaFa

只不過完全毫無先兆
好似元洲邨(五)講明俾蘇屋
一早講定大家預左無咁大反彈
而家  ...
akipanda 發表於 2012-4-17 23:50:45

咁又係,住開有感情,佢地都覺得好無奈

彩虹20樓

真係好大機會換啟德海景樓
LadyFaFa 發表於 2012-4-17 23:46:48

佢去睇過環境,對面屋開麻雀檔 (老人家)

佢話好多人出出入入,因為佢兩母女住,所以唔要喇,地方係大,不過怕好嘈

佢去睇過環境,對面屋開麻雀檔 (老人家)

佢話好多人出出入入,因為佢兩母女住,所以唔要喇,地方 ...
bbying 發表於 2012-4-18 00:04:03

明白明白

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖