香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 麗翠苑(綠置居) » 無眼睇
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

我聽到有個街坊業主講
過咗登記時間 冇登記唔俾入場
當然,我冇問佢意向啦
jack0918 發表於 2021-04-11 01:08:32 原文
你問咩街坊架? 我有出席,一日個會未完都可以登記入場個噃~~
其實贊成定反對都應該要出席投票,咁先係投票度見到民意。
反對又唔出席,最後>90%贊成。

同埋唔出席就唔知人地做乜,知道0既全部都係二手消息,係真係假都唔知...
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  0hbadman

其實房署佔超過三成業權份數,同埋琴日授權票佔左好大部份。結果是預料中事,出席只係盡責...
fatrock 發表於 2021-04-11 11:20:44 原文
琴日授權票佔左大部份? 請問親自出席同授權代表分別有幾多? 好想知呀

回應 #21 eirwen

起碼去見識下

回應 #22 eirwen

好像聽見合計6百幾

反唔反對都一樣啦!早已有賽果的公開表演騷

你問咩街坊架? 我有出席,一日個會未完都可以登記入場個噃~~
其實贊成定反對都應該要出席投票,咁先係投票...
eirwen 發表於 2021-04-12 02:11:03 原文
我冇問啊 祇係當時到遊樂場玩聽到另外有家長互相問有冇去投票 然後有家長咁講 不過時遊樂場部份被暫時圍封列入會場範圍 咁算唔算入咗場呢

反唔反對都一樣啦!早已有賽果的公開表演騷
silrobchiu 發表於 2021-04-12 11:34:53 原文
你好似係知情人士喎,有咩內情分享下吖~~

我冇問啊 祇係當時到遊樂場玩聽到另外有家長互相問有冇去投票 然後有家長咁講 不過時遊樂場部份被暫時圍封...
jack0918 發表於 2021-04-12 12:02:23 原文
應該入場前要係籃球場側邊度登記拎票,因為出席人數應該係計到完場時最後0既登記人數。
所以唔會話唔比入

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖