香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區2人 » 即將見主任 但入息超額 點算好?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

或者調返轉,如果我而家(20/4)照見,我當佢一個月內出reject letter俾我,

然後我等半年,咁係半年後即刻...
Genrou 發表於 2021-04-10 18:20:06 原文
半年後至兩年內上訴,夠半年執靚條數自己通知房署恢復,正常恢復之後會好快排期畀你見主任。
19/10/17 收匙簽約!7年長跑結束!
安居樂業!
分享 分享 讚好人數:2查看名單

你之前有衰過嚟咩?點解會唔可以半年後再見??
安居樂業!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

今次我第一次見,有一次上訴機會。
不過我想知由上訴開始計,到下次見主任,通常要幾耐?
Genrou 發表於 2021-04-10 19:40:35 原文
正常你通知房署恢復,1個月內會有期再審,上年疫情wfh冇計。
安居樂業!

你之前有衰過嚟咩?點解會唔可以半年後再見??
WINKYCHAN 發表於 2021-04-10 19:44:02 原文
因為我下年3月又會跳point(公務員),再跳多次我就扣埋MPF都爆上限......
我怕到我再跳point前都未拎到匙

正常你通知房署恢復,1個月內會有期再審,上年疫情wfh冇計。
WINKYCHAN 發表於 2021-04-10 19:45:33 原文
咁再問多少少,上訴完,成功咗之後,再等佢派樓要幾耐度?

咁再問多少少,上訴完,成功咗之後,再等佢派樓要幾耐度?
Genrou 發表於 2021-04-10 20:26:13 原文
上訴合格會跟返no.排,超前會插返入去,睇你排條隊到時派到幾多號;總之恢復解凍=S0流程就跟返正常程序,不過會插隊審查而已
安居樂業!

上訴合格會跟返no.排,超前會插返入去,睇你排條隊到時派到幾多號;總之恢復解凍=S0流程就跟返正常程序,不過...
WINKYCHAN 發表於 2021-04-10 20:31:24 原文
咁我搏一搏啦,唔該哂

加油?
市3  G1329首派漁進樓

下次預到這些情況
可以同公司說ot錢 換做扣假
睇下公司可唔可以傾傾

回應 #15 Genrou

同樣擔心,我都係驚跳point後就超額
新2

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖