香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 暉明邨 » 泰暉樓經常有人無啦啦按人門鐘之後消失
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

今日5點零6點,有人無端端按我屋企門鐘,我睇下防盗眼,係個男人,但望過去的時候佢已經慢慢行開,只見到佢...
Rainie1227 發表於 2021-03-30 20:49:23 原文
踩線
分享 分享 讚好人數:0查看名單

踏線完,才做嘢⋯⋯小心小心

經濟差,治安都差咗

我就試過兩次有個男人㩒鐘問洗唔洗裝門框,隔一排又見到佢,有次接完我仔放學見佢喺走廊行出黎,跟住行過隔...
bonniemok 發表於 2021-03-30 23:02:56 原文
我情況係個男人㩒完鐘就走左。。。聲都唔聲,好恐怖
G1328 新3
2013年5月藍卡,2019年11月首次見主任,入息超額
2020年6月復活,17/9第二次見主任,26/9 S2
20/11 電話查詢轉S4
26/11收信首派暉明 結束7年半長跑

踩線
·X+Y+Z 發表於 2021-03-30 23:12:42 原文
出門時已鎖好門窗同大門鐵閘 本留言最後由 Rainie1227 於 2021-03-31 00:00:50 編輯
G1328 新3

更新更新。。。樓下姐姐話今日捉左個好奇怪話黎換鎖既人。。。以後唔會再比佢入嚟
G1328 新3

我没有发现这样的情况,不过我门钟坏了,和管理处说了两次约好时间都没有来修。
jiajia520 發表於 2021-03-30 21:32:13 原文
師姐是泰暉樓嗎
G1328 新3

住咁耐~~~只試過新年時~~有個妹妹仔 推銷濾水器........一路都冇人按過鐘仔........
2020 8 月!!

回應 #4 Rainie1227

請問門框邊到裝?同幾錢?

回應 #17 Rainie1227

是啊,曾有人拿门框来问过要不要换防盗门框,那时我还在装修,都有师傅在,我问了问他情况,说不换,他就走了。本留言最後由 jiajia520 於 2021-03-31 00:30:41 編輯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖