香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 鯉魚門邨 » 地盤已經騰空-7/3的鯉魚門邨4期
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

分享 分享 讚好人數:0查看名單

地基及留starter bar 係之前承建商, superstructure 又另一個承建商, 如果已經開標埋位入場年半至一年九個...
allegro 發表於 2021-03-07 19:56:25 原文
應該怎樣部署?分享一下可以嗎?多謝?!

應該怎樣部署?分享一下可以嗎?多謝?!
hollmanlee 發表於 2021-03-08 10:41:47 原文
配房次序優先好似每場賽馬是跑評分的, 同一個評分範圍的班次馬頭幾個號碼一定會秤先(房署要close file),即是諗辦法降班去跑, 到時你就評分大利。你想係4班跑條隊仲係3班咪出賽時未盡全力棄權唔跑兼減分囉 (減分即是主動爆收入爆資產自己諗方法),到時降到去4班睇0岩錦標賽(新樓)你先復賽去真跑。爆數半年後兩年內會係你新的賽期, 幾時復賽由你主動了。有三次俾你去爭頭馬機會點都比果班號碼緊緊夠班的人機會大。我當年就係咁跑, 減分愈多(號碼愈早期)一出閘房署基本篤定你要短時間配房close file。當然啦, 你要有時間等及無包單一定中, 但係羸面由一半一半提昇到9成, 而且我當年係新樓落成高峰期, 首派就新樓。本留言最後由 allegro 於 2021-03-08 13:58:02 編輯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

配房次序優先好似每場賽馬是跑評分的, 同一個評分範圍的班次馬頭幾個號碼一定會秤先(房署要close file),即...
allegro 發表於 2021-03-08 13:56:24 原文
咁放草時間要把握很好,重要留意賽事。多謝你分享

咁放草時間要把握很好,重要留意賽事。多謝你分享
hollmanlee 發表於 2021-03-08 23:53:15 原文
同跑馬一樣嗜, 新樓(錦標賽)跑出的人你估咁多係命水咩(乜部署操練都冇爆出99倍廿年無一潤), 見自己號碼就算落入範圍中間數都唔係咁易派到, 幾多惡馬降班跑好多人仲傻下傻下以為自己有機 。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #17 allegro

明白!收到

歡樂香江幸運星

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖