香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 擴市2人 » 想知道房署數據
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應  Jody1017

咁我就5知啦
問職員,巨話現在只派到13505.至於點解1352都開始派,那就是申請人特別情況。...
2020年 發表於 2021-03-07 10:42:36 原文
其實一堆申請,分比吾同職員手上, 已經有快慢啦,仲要佢地分到職員手上,係咪跟排位做野都吾一定啦
點解有時差咁遠,係有十萬個理由,如果不計佢地有冇古惑,其中一個理由,你不是優先處理類型,依個理由可能令心理會舒服D。
G144xxx 新2
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  豬兜王

我當初都係想快點上樓,先轉新界
現在屋企人睇到1352派緊,又想我轉回擴展
溝通不到位
即係...
2020年 發表於 2021-03-07 10:52:04 原文
吾會,如果佢比你網上即時轉,已經比你地自己跳出跳入
G144xxx 新2

回應 #10 running

可以耶?
G13527 擴2

回應  豬兜王

我當初都係想快點上樓,先轉新界
現在屋企人睇到1352派緊,又想我轉回擴展
溝通不到位
即係...
2020年 發表於 2021-03-07 10:52:04 原文
我建議吾洗再轉, 再轉一定會慢左 ,網上即時比你轉,事實房署內部要做文件,一定拖慢你
G144xxx 新2

回應 #12 豬兜王

那意思是,如果我即時轉,5會計一次派屋嗎,會不會因為我第二次轉區,對這個號碼有不好的影響呀?
G13527 擴2

回應 #14 豬兜王

其實我5想轉,講真,香港普通人?️間屋住,已經好彩。如果係自己心水,那更是幸運。
但是屋企人現在覺得住新界太遠,家裡返工一定要有一個人5使搭車太耐?
G13527 擴2

回應 #11 豬兜王

房屋署點樣分工我真系5知,但是如果話,因為冇優先處理我的例子,而有情緒,我是冇的,因為我號碼係度,只是想相關職員得d野可以準確d?
G13527 擴2

点解转啊。新界皇后山都即将开派啦
12年3月U0294 14年10月G13593-G13610 新3
27/02/2021S1 16/06收审查信 24/06见主任 07/07S2
26/11 收信皇后山皇盛楼

回應  豬兜王

其實我5想轉,講真,香港普通人?️間屋住,已經好彩。如果係自己心水,那更是幸運。
但是屋...
2020年 發表於 2021-03-07 11:07:29 原文
你轉一兩次,應該吾會針對你掛 ,轉一定會再慢,
不過,你有其他考慮重點,轉一兩次都吾怕拖慢上屋的話,咁你就做吧!!
G144xxx 新2

回應  豬兜王

房屋署點樣分工我真系5知,但是如果話,因為冇優先處理我的例子,而有情緒,我是冇的,因為...
2020年 發表於 2021-03-07 11:10:06 原文
1823 是一般職員,跟本無處理申請公屋文件,無接觸過個案,答覆吾到貼地D的答案係好正常
G144xxx 新2

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖