香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 祥龍圍邨 » 上去睇完話翻新咗咁樣交屋畀我, 你地會否接受呢?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...8...13
支持鍵盤翻頁

查實有地板已經慳咗萬幾蚊!
而且都算睇得下!
可以慳一筆
O沛瑜O 發表於 2021-02-01 07:01:09 原文
其實地板我係會要既,因為地板我喜歡呢隻色
G1348首派祥龍圍
分享 分享 讚好人數:0查看名單

樓主:房署的翻新工程,是以不危害租戶生命安全為標準,只負責有瓦遮頭,一直都是小修小補,從不搞美化。...
飛faiyu772 發表於 2021-02-01 07:38:20 原文
就係簽左我會要,佢哋先會做翻新,現在只是未有正式簽約起租
G1348首派祥龍圍

公屋送舖地,省時又省$
您旺旺 發表於 2021-02-01 08:05:16 原文
上手留底既,我都喜歡呢隻色
G1348首派祥龍圍

支持樓主唔要,以樓主嘅尊貴身份點住到呢啲咁殘舊嘅樓,留畀下一個。
978212 發表於 2021-02-01 08:23:56 原文
唔好意思,係我要左房署先會去做翻新,現在只係爭正式合約起租
G1348首派祥龍圍

送埋地板
cnwlk18 發表於 2021-02-01 08:27:06 原文
上手留低,房署ok,我都ok,因為就算重鋪我都係揀呢隻色同料
G1348首派祥龍圍

不能接受,一定要拒絕,理由寫「不要翻新單位,下派只要全新高層海景向南非垃圾房旁邊單位」
fortesting 發表於 2021-02-01 08:50:13 原文
呢個單位係我接受左佢地先會去翻新,之前第一次上去睇時唔係咁既本留言最後由 ruby80803 於 2021-02-02 03:33:11 編輯
G1348首派祥龍圍

可能樓主未見過,拆除地板要重新裝修果D單位!個地不平仲要水泥地
恐怖程度同你呢個爭好遠!!! 你呢...
O沛瑜O 發表於 2021-02-01 08:59:17 原文
其實我係感謝上手留底地板,因為我都喜歡呢個地板,我真係唔知出面其他樓係點樣,但我其他朋友攞到屋時都唔會係咁污糟既,佢地翻新得好似新嘅一樣囉,所以我先上來問
G1348首派祥龍圍

支持樓主非全新裝修不要接受,完全不達樓主 理想   留返比有需要人仕!
bennyyl01 發表於 2021-02-01 09:17:40 原文
呢間屋係我要左佢地先會去正式翻新
G1348首派祥龍圍

同一位置應該都要做櫃咪又係遮住
hollmanlee 發表於 2021-02-01 11:21:31 原文
廁所我唔整
G1348首派祥龍圍

人心不足呀,仲想攪個大清算投票,不過其差一著,呢度啲網友都好正面架.唔鍾意咪唔好要攞,啲相都唔知想表...
小白龍 發表於 2021-02-01 13:02:03 原文
我只想問下會唔會收貨,因為我無仔細咁影,門框係鬆既,牆身起泡,鐵閘只油出面而入面係無油兼有d生銹,廁所條通只油一條,我係會裝修,但起碼可以再翻新再好D呀
G1348首派祥龍圍

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...8...13
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖