香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 滿東邨 » 噪音問題令人非常困擾?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

報警都無用啦。又唔系犯法。如果系我。我會親自上門。好聲好氣講下。多個朋友好過多個敵人。有部份人越投訴...
魚仔曲其 發表於 2021-01-28 21:12:44 原文
他連門都吾開、点沟通?
分享 分享 讚好人數:1查看名單

他連門都吾開、点沟通?
akfu01 發表於 2021-01-29 18:17:54 原文
咁你遇怪人。無計。正常人好多時系唔知自己影響到人既。特別有細路。我都比樓上話我開門大聲,之後我自己都注意下。有時細路玩到得意忘形時,都會叫佢地細聲D。。。咁你咁系貼張紙條先咯。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

歡樂香江幸運星

和平建於實力上面 你有食力 佢做死狗 冇食力 忍或走 冇中間路線

回應  85sweet

完全明白樓主的痛苦 我都係滿東邨 尾房有兩個細路 個仔搗蛋到不得了?個阿媽又經常破口大鬧...
et1961 發表於 2021-01-29 09:22:01 原文
我有霖過打印一封信塞入信箱
擴2G1335***
2019年4月接受滿東邨
感謝神!早已為我預備好了!

咁你遇怪人。無計。正常人好多時系唔知自己影響到人既。特別有細路。我都比樓上話我開門大聲,之後我自己...
魚仔曲其 發表於 2021-01-29 18:22:51 原文
是的,我都有細路,俾樓上投訴過,然後大家溝通好,自己注意返,
前提係雙方願意溝通,才能有然後。。。
擴2G1335***

他連門都吾開、点沟通?
akfu01 發表於 2021-01-29 18:17:54 原文
是,我樓上那位找他樓上的溝通,真系報警後,就係唔開門啊?
擴2G1335***

非常同意你的看法我一直就係咁霖
價值觀問題
我就一直奇怪係咪祇有自己問題,其他人聼唔到?點知,最凍那幾...
85sweet 發表於 2021-01-29 17:38:21 原文
呢條友應該係慣犯, 因佢報警會有報案編號, 下次如果有人投訴佢或報警便無咁易入佢。如果係我, 我會盡量想辦法錄抵佢D噪音, 再send去1823投訴, 佢哋一定要處理,
一定要令到房署扣佢分, 扣過一次佢地先會驚。

身同感受

呢條友應該係慣犯, 因佢報警會有報案編號, 下次如果有人投訴佢或報警便無咁易入佢。如果係我, 我會盡量想...
豬女 發表於 2021-01-29 23:10:05 原文
是的,
已錄低多個視頻了,黑字白紙全部記錄低
擴2G1335***

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖