香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 滿東邨 » 噪音問題令人非常困擾?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

樓主都冇講明究竟啲噪音係由鄰居發出定係由地下公眾人士發出喎!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #1 85sweet

完全明白樓主的痛苦 我都係滿東邨 尾房有兩個細路 個仔搗蛋到不得了?個阿媽又經常破口大鬧、走廊設計係通風但亦非常傳聲、嘈到你冇命!唔可以開門!本來打開門空氣流通係好舒服、但係遇着呢啲冇教育嘅阿媽同仔、真係想車把佢?我有諗過喺佢門口貼大字報、但家人話 以和為貴 細路好快就大、大左會懂事一點!唔知啱唔啱?
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  85sweet

完全明白樓主的痛苦 我都係滿東邨 尾房有兩個細路 個仔搗蛋到不得了?個阿媽又經常破口大鬧...
et1961 發表於 2021-01-29 09:22:01 原文
是我的下一層的隔離屋的細路佢個窗口斜上方向就是我家的窗口
擴2G1335***
2019年4月接受滿東邨
感謝神!早已為我預備好了!

係廢架,根本無阻嚇作用,扣分只是夢
呢個扣分制度,搞笑在於,
早2年同事個仔搬左入迎東邨,
俾住隔離既新移民...
busconcamp 發表於 2021-01-28 21:21:17 原文
是扣那新移民的分?巡樓的人點知?睇cctv?
擴2G1335***

警務處長哩允我都唔怕啦。哩類事,一系你有曬紋身,行上去直接兇佢。佢系怕既。你咁系勝利。如果無咁實力,...
魚仔曲其 發表於 2021-01-28 21:18:41 原文
知道報警是無用議員説,報警報警再報警衹是有記錄後,
作用是純粹地煩到那家人可能會收斂下咁
擴2G1335***

如果佢咁嘈你隔離左右都會有人受影響都應該會聽到喎
一定要投訴, 而且一定要匿名投訴, 因為比佢知道...
豬女 發表於 2021-01-28 23:48:26 原文
非常同意你的看法我一直就係咁霖
價值觀問題
我就一直奇怪係咪祇有自己問題,其他人聼唔到?點知,最凍那幾天一個夜晚剛剛好11點,唔知邊層有個男人好大聲大叫:
嘈夠未啊?晚晚都咁?
最後,細路仍然嘈了半個鐘先停,死未

另外,我個層有些街坊直接同對方反映
對方話:有人的地方梗係有聲噶喇。
反而報警話個街坊騷擾佢,嘔血本留言最後由 85sweet 於 2021-01-29 17:41:08 編輯
擴2G1335***
分享 分享 讚好人數:1查看名單

關門
ykbobo20033 發表於 2021-01-29 00:19:46 原文
廳門窗,廚房,廁所門全部關了
擴2G1335***

有同一煩惱   樓上係個有啲唔清醒嘅呀婆 講嚟都冇用 想瞓個好教都難.....
Lalaland112 發表於 2021-01-29 02:21:51 原文
我暫時是有戴耳塞
衹是解決不了長久問題
擴2G1335***

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖