香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 白田邨 » 某議員到底想點?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...5...7
支持鍵盤翻頁

回應 #40 QJ

有冇咁勁
希望大家可以早日安居樂業
9年白田居民,少有的熱愛探討公屋,不定時上載新公屋資料同資訊
預計出帖內容:不專業預測!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

尼個正一白田之恥。咁遲交樓功不可没,專推老人家做馬前卒!
henry96 發表於 2021-01-22 15:06:34 原文
正因為佢一開始嘅行為~~叫公公婆婆抗議靜坐,先搞到甘遲完工,又成日講其他座數嘅先揀選七八期,但佢哋本身住緊公屋,只係遲D搬新樓,難為街隊租住劏房單位,想快上樓嘅人
G1321市4,31/8 /2019 S1
18/1S2,28/9S3,6/10 S4
10/10富山邨,18/11彩雲一邨
19/1三派彩屏南邨問題單位,4/3終極1派黃大仙下邨,感恩
分享 分享 讚好人數:3查看名單

(本文純屬個人立場,大家有唔同睇法歡迎開心share,我樂意接受)
首先俾你地睇原貼文:
我警告房屋署重建...
Ivan文 發表於 2021-01-22 14:12:11 原文
呢個甄乜乜議員係未X合會黎架?講野咁惡嘅?定係有外國勢力撐腰?好得人驚啊!講到咁利害,如果信佢嗰啲人冇屋住,係未佢會出錢照顧大家呢?係就一人派一萬,等大家安心啲先。咪到時推左人落火坑,自己賺左政治利益,就理得你死,到時受害者就叫天不應,叫地不聞了。大家都係了解清楚先再做選擇,唔好信曬一個人。
G1305xxx,市4
06/12藍卡
8/19 S4 9/19 知 12/19取鎖匙
分享 分享 讚好人數:4查看名單

回應  giselle0603

我唔知,個時佢確實拉到一班居民去守住白田商場
Ivan文 發表於 2021-01-22 15:24:38 原文
我當時住響9座,確實日日一班人守住,依家大概嘅白田商場位置
G1321市4,31/8 /2019 S1
18/1S2,28/9S3,6/10 S4
10/10富山邨,18/11彩雲一邨
19/1三派彩屏南邨問題單位,4/3終極1派黃大仙下邨,感恩

拆千户: ,在和理非,下, 完全有一個合适的機制,
- UNDER 攪豬下, 輪揀樓次序的,
恒之有效機制來的,
ThomasLo2018 發表於 2021-01-22 15:05:39 原文
正解,一向是人多的住戶揀先,同人數的住戶按搞珠結果選擇單位(1人住戶則按年齡較長優先選擇),而且只能按規定選擇相應面積的單位,始終只是租戶而已,不能無理的強求。
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應  Ivan文

專門呃公公婆婆
QJ 發表於 2021-01-22 16:10:47 原文
呃選票嘛……
分享 分享 讚好人數:2查看名單

分享 分享 讚好人數:0查看名單

我係廿幾年街坊,客觀啲講佢同吳美我完全唔覺得吳美有做過啲乜嘢,記得以前未分兩個選區嘅時候冇咁多矛盾,而家佢兩個好似成日都對著幹咁,同埋近呢幾年甄議員好似越嚟越激進
分享 分享 讚好人數:3查看名單

得罪講句:今屆區議員全部都係不知所謂,自動升格為「議員」事事政治行先,完全無視區議會嘅實務,祇識嘩眾取寵搏選票。
葵芳邨

回應  fortesting

而且佢係尋日派個嘅單張,第七項話人均居住面積「最少10平方米」請問點...
Ivan文 發表於 2021-01-22 14:33:49 原文
要人均10平方米, 公屋幫佢唔到喎, 叫佢去買私樓啦
白田邨蟻民
居屋2020 揀樓次序: CM0000X --> 畢業
綠置居2020/21 申請編號: G6254XX

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...5...7
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖