香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 暉明邨 » 抽油煙機用側吸還是頂吸好?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

朋友建議我買側吸抽油煙機,說不碰頭,易清洗,但是看了價格網,好貴,想在淘寶買,請問有沒有在淘寶買過側...
jiajia520 發表於 2021-01-10 10:39:34 原文
淘寶、京東買國內大牌子就得了,香港的大牌子落後到死,又舊款,功能功率都差,當然名牌都有好好既,但價錢以十倍以上黎睇,國內科技領先香港好多,你上淘寶搵下,比較下啦,大件電器集運到港都易,不過保養方面就麻煩啲,但作為用家,你係香港買電器,保用都係一年或者兩年,加保就好貴,而且電器一般頭兩年都唔會有問題,所以我自己做法就係唔考慮保養問題。如果你要係香港買,我建議你係豐x,蘇x買,係呢兩間有額外長時間保障。
G1305xxx,市4
06/12藍卡
8/19 S4 9/19 知 12/19取鎖匙
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應 #11 初初

謝謝,本來訂了媒氣公司三寶,可以分期付款,抽油煙機朋友說後有點猶豫,再考慮一下。在香港我沒有在網上買過東西,也有朋友不建議網上買電器,香港和內地的電制電壓不同,裝修真的是頭疼,經濟有限,選擇的範圍就小,按自己能力吧。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  初初
謝謝,本來訂了媒氣公司三寶,可以分期付款,抽油煙機朋友說後有點猶豫,再考慮一下。在香港我...
jiajia520 發表於 2021-01-10 18:53:45 原文
電壓冇影響,你剪左個插頭換香港三腳插就得,抽油煙機我用緊好太太旗艦機,強大吸力,清洗方便,拍得住香港賣過萬的高檔貨,我用左差不多一年了,暫時冇出現過咩特別野,價錢800蚊
G1305xxx,市4
06/12藍卡
8/19 S4 9/19 知 12/19取鎖匙

朋友建議我買側吸抽油煙機,說不碰頭,易清洗,但是看了價格網,好貴,想在淘寶買,請問有沒有在淘寶買過側...
jiajia520 發表於 2021-01-10 10:39:34 原文
TGC 免息有分期 分8期都係幾佰蚊 !!
係香港買好過啦!
淘仔野!!咁大件!運左落來壞左!你叫佢補發你都蝕運费!本留言最後由 ho0316 於 2021-01-11 08:25:15 編輯
2020 8 月!!

回應 #14 初初

800蚊咁平??  求型號  

回應 #16 ho0316

我想買側吸的,下午去媒氣公司店鋪看看先。

網上看到一款,一千多。猶豫要不要試試。
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。

回應  初初
謝謝,本來訂了媒氣公司三寶,可以分期付款,抽油煙機朋友說後有點猶豫,再考慮一下。在香港我...
jiajia520 發表於 2021-01-10 18:53:45 原文
香港嗰啲電器全部都要經機電處批點都安全啲啦,啲淘寶貨一陣出事保險又唔會包,仲要連累埋你啲隔離屋,呢啲大型電器我就真係唔敢亂咁買。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖