香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 房協資助出售房屋 » 翠鳴臺 » 請問有冇人晚上聽到不停搬雜物聲?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

我住中高層都間中聽到樓上拖物件的聲, 我真係懷疑樓上係要開子母床/sofa床黎訓覺,差不多晚上10-12之間就有...
devin榮 發表於 2021-01-06 11:26:29 原文
我都係咁諗,佢咁拖法,笪地冇囉,除非冇裝修仲係石屎地面,不過咁磨法地面及果件傢俬又捱得幾耐呀?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我都係咁諗,佢咁拖法,笪地冇囉,除非冇裝修仲係石屎地面,不過咁磨法地面及果件傢俬又捱得幾耐呀? ;084...
helloeverybody 發表於 2021-01-06 15:37:00 原文
你是否住戶?

你是否住戶?
ke2510 發表於 2021-01-06 18:55:36 原文
幸好不是囉!

唔似係移張椅咁簡單,係KEEP住傳出 磅磅聲
hojasonoh 發表於 2021-01-05 14:02:44 原文
我都聽到,都係持續磅磅聲之後打去管理處投好左d,你都打去投訴幫你搞,電話23237168

幸好不是囉!
helloeverybody 發表於 2021-01-06 19:33:51 原文
翠鳴唔係石屎地.....

我係住中底層,近半個月來都聽到樓上傳出搬雜物聲,晚上尤其嚴重,唔知大家有無聽到?
hojasonoh 發表於 2021-01-05 11:51:04 原文
我地好多住戶都聽到好大聲!

回應 #17 cycuni15

如果咁講,其實未必係我樓上出怪聲

吾知呀!希望大家能守望相助。同住得開閞心心。

回應  cycuni15

如果咁講,其實未必係我樓上出怪聲
hojasonoh 發表於 2021-01-11 14:58:46 原文
其實我地有全層住客都聲到某單位不斷發出聲音。所以希望那某單位幫幫忙,我和其他家庭都有小朋友要online上課,吾好嘈醒我樓上樓下d住客和小朋友,很感謝了!

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖