香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 各類調遷 » 寬敞戶調遷 » 搬屋問題
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應  Babyonline

咁位置呢?你要間房必須改動吧。仲有行明線你接唔接受?
好多野跟,边有咁簡單...
opclk 發表於 2020-12-25 18:28:19 原文
咩係行明線?
都幾複雜下

間左房搵人拆可能都唔少錢,係咪有得律貼架?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

你自己叫人報啦。大廈看更成日見人搬。正常應知。
opclk 發表於 2020-12-25 18:30:10 原文
好,問下先

大屋搬細屋有搬屋津貼,其他無

大屋搬細屋有搬屋津貼,其他無
daniel229 發表於 2020-12-26 11:48:42 原文
寬敞戶有嗎?有幾多架?

寬敞戶有嗎?有幾多架?
Babyonline 發表於 2020-12-26 18:24:30 原文
我係優先寬敞戶,4人得返2人,搬遷津貼約17000

我係優先寬敞戶,4人得返2人,搬遷津貼約17000
daniel229 發表於 2020-12-27 11:24:07 原文
17000咁多?咁3人搬1人呢?

17000咁多?咁3人搬1人呢?
Babyonline 發表於 2020-12-27 12:25:03 原文
我唔知道點計,你要問下主任

回應 #4 opclk

請問簽約後系咪兩個單位都要交租?有冇免租期同搬遷津貼?

回應  opclk

請問簽約後系咪兩個單位都要交租?有冇免租期同搬遷津貼?
Yuki330 發表於 2021-01-29 15:43:11 原文
一齊交呀,我地調遷冇搬家津貼,
新屋係番新單位,
上手住十年以上,
所以門/鋁窗等房處全部換新。

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖