香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 綠置居昨結束揀樓 反應冷淡 推出後首次賣剩逾500單位
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 #14 rickyloh

可再有進一步嘅妥善方法 ,其實係要求房署正視問題,起返多啲大單位出嚟畀 比市民改善生活環境! 上期綠置居 依家剩低嘅單位大多數都係200呎以下, 唔好再濫芋充數欺騙市民! 房處你有決心,就起多啲2房及3房大單位睇下買唔買得曬!!!本留言最後由 CWL147 於 2020-12-11 18:28:01 編輯本留言最後由 CWL147 於 2020-12-11 18:33:48 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

反應冷淡?乜香港人唔係有迫切嘅住屋問題咩?啲人仲咁揀擇!
smallbeer 發表於 2020-12-10 21:37:54 原文
綠置居對象只有綠表人士,而本身住緊公屋又點會肯搬去開放式單位,我都唔制啦
renemystina

回應 #22 fortesting

仲以為香港人都有咁嘅信念, 只要抽中居屋/綠置居等資助出售房屋就坐定笠六等升值變富戶。

回應  fortesting

仲以為香港人都有咁嘅信念, 只要抽中居屋/綠置居等資助出售房屋就坐定笠六等升值變富戶...
smallbeer 發表於 2020-12-12 00:25:22 原文
綠核先有資格做潛力股,我呢啲無人無物既就乜都談唔上
renemystina

回應 #24 fortesting

送上一句my mum嘅金句(其實似笑話多啲): 親人係要靠自己去製造!  

回應  fortesting

送上一句my mum嘅金句(其實似笑話多啲): 親人係要靠自己去製造!  
smallbeer 發表於 2020-12-12 04:35:50 原文
呢個黑色笑話總係有股淡淡既哀愁
renemystina
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  rickyloh
可再有進一步嘅妥善方法 ,其實係要求房署正視問題,起返多啲大單位出嚟畀 比市民改善生活...
CWL147 發表於 2020-12-11 18:25:52 原文
無人欺騙你 中,又唔係拎住把刀行住你條頸交返間公屋出嚟。你唔抽居屋咪得囉繼續租公屋,你渣公屋已係人生贏家

如果賣是的有500單位係1房以上, 咁咪知關唔關疫情或經濟低迷事囉
nlb00157 發表於 2020-12-10 22:22:08 原文
事實係全部都係一人單位

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖