香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 其他 » 對面屋鄰居經常開門吸煙...
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

而家好多地方都唔比食煙,非食煙嘅人仲想點?係屋企私人地方都話應影響你?你唔可以閂門???食煙人仕都有...
新1838 發表於 2020-12-02 00:44:15 原文
要搬屋來就你?相信你都係食煙嘅人!係車的死氣冇得就!但點解要不食煙嘅人去就食煙嘅人呢??點解不是食煙嘅人去就呢??你講嘅野好似有D牽強!!食煙嘅人點解晤去洗手間關門食呢???你想生cancer人地唔想的!!
分享 分享 讚好人數:0查看名單

你自己關門
G1376xxx 擴2

你好似教緊人虛報!犯法的!!唔好浪費消防員的體力喇!!太自私了!
·X+Y+Z 發表於 2020-12-02 09:17:59 原文
食煙而無煙係單位噴出來既,應該算係鬼故
你話我自私,好囉,自私鬥自私,襯到絕
不如你都提出一下自己高見,等困擾人士可以參考下本留言最後由 fortesting 於 2020-12-02 09:44:58 編輯
renemystina
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #6 新1838

好簡單,關門?
G1360 新界2

死啦, 唔知我打開門
蒸咸魚 煮咖哩 煲涼茶
食榴槤
響屋企裝香拜神
會唔會俾人投訴呢

利申:本人都討厭煙味;但喺私人地方吸煙係煙民嘅自由,除咗影響家人之外,其他人無權干預;樓主投訴係鄰居「開門吸煙」,咁即係其實樓主可以「自家關門」解決吖
葵芳邨

食煙而無煙係單位噴出來既,應該算係鬼故
你話我自私,好囉,自私鬥自私,襯到絕
不如你都提出一下自己高見,等...
fortesting 發表於 2020-12-02 09:34:36 原文
你冇理由將自己嘅快樂建築在他人身上嘛!!!食煙不關消防的事!留番有必要時才出動的!個個好似你咁!消防處耍開多好多間

你冇理由將自己嘅快樂建築在他人身上嘛!!!食煙不關消防的事!留番有必要時才出動的!個個好...
·X+Y+Z 發表於 2020-12-02 11:25:33 原文
所以我先想知你咩高見可以分享下,指導我呢啲迷途羔羊
renemystina

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖