香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 居者有其屋 » 錦暉苑 » 管理費自動轉帳一問
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

因做自動轉帳銀行會收取手續費的, 相信此係銀行一次性的收取, 不會是次次收, 你大可問下他.
(早前我也有去...
SAMTANG321 發表於 2020-11-29 19:14:18 原文
我見扣數既係管理公司,而唔係銀行收。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

因為佢地打黎話我未交管理費,如果唔係有late charge,我就拿拿聲搞。所以當下無詳細問清楚,唔知係每個月...
chi0chi 發表於 2020-11-29 19:34:31 原文
查返戶口無30蚊嘅扣數
我都係自動轉賬,都係今個月轉唔到,十二月先開始

查返戶口無30蚊嘅扣數
我都係自動轉賬,都係今個月轉唔到,十二月先開始
snowbaobao 發表於 2020-11-29 22:01:39 原文
您好,唔好意思,想問清楚。我喺11月頭扣數,請問你係咪都係無?如果係我聽日再問下管理處。謝謝  

您好,唔好意思,想問清楚。我喺11月頭扣數,請問你係咪都係無?如果係我聽日再問下管理處。謝謝  
chi0chi 發表於 2020-11-29 22:09:24 原文
我係11月未過到,可能同你case唔同。12月過數如果有或無我都同你講下

我係11月未過到,可能同你case唔同。12月過數如果有或無我都同你講下
snowbaobao 發表於 2020-11-30 11:12:11 原文
各位解答到疑問了

今日我問左搞自動轉帳既銀行 (唔知其他業主會唔會唔同喇), 銀行講如果網上銀行搞就免費, 遞FORM就要收$30.
分享 分享 讚好人數:1查看名單

見到 post 先發現, 今日真係扣咗 $30 (我是遞 form 的).  

自動轉賬

今日10號有冇人轉帳成功?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖