香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 今日實地視察祖堯邨啟勉樓
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應  Tac2

請問唔係露台嗰邊窗可以裝冷氣嗎?
tiffany.daniel 發表於 2021-07-11 13:25:56 原文
可以間個位裝冷氣機
G1316xxxx 市4人,2012/10申請,2019/12收到見主任,2020/1收超額信,等上訴,2020/8再上訴中,29/10/20見主任7/11 S2 11月中派祖堯,接受

回應  Tac2

我6月30號交左文件,現家唔知要等幾耐,我哋揀左祖堯係第一志願,希望大家可以做到鄰居。同埋...
馬仔羊 發表於 2021-07-01 20:34:13 原文
可能派600尺左右,停車場要排,要睇下有冇人唔租讓個位出嚟,但冇得揀邊個停車場!例如你派山腳,架車泊山頂
G1316xxxx 市4人,2012/10申請,2019/12收到見主任,2020/1收超額信,等上訴,2020/8再上訴中,29/10/20見主任7/11 S2 11月中派祖堯,接受
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #194 Tac2

今個星期一先寄出房協嘅申請信,唔知仲趕唔趕得切審查。而今日又收到房署二派信。
13年10-04,G13370市四。  2019特快264x,2020特快93x
19年01-29 S1;03-07有期審查;03-18審查;03-28 S2;07-17轉市4 S0
21年04-02 S1;04-30 S2免審查;06-05 S4;06-09順利邨利明樓4樓❌
      06-16轉拒絕;06-22 S2;07-10 S4;07-14二派漁灣邨

哇4人派600呎?
新4 1341
4月審查
8月s2
11月s4

回應  Tac2

今個星期一先寄出房協嘅申請信,唔知仲趕唔趕得切審查。而今日又收到房署二派信。
tiffany.daniel 發表於 2021-07-14 23:48:23 原文
嘩!咁就好難講!

琴日房協主任打黎話資產審查pass ed,不過我太太啲除名信要再補充多份聲明。
另外,想請教下大家係咪現家唔想住個啲被追數過既單位,都係寫反份聲明就得?
G13588 市5
2021年6月23日 首見房協主任
2021年6月30日 交房協文件
2021年7月9日 交齊文件,等審批
2021年8月3日 首見房委會主任

好大丫本留言最後由 Winniesin 於 2021-07-17 13:56:58 編輯

希望下個係我

其實都要裝修一下
57.99
Tac2 發表於 2020-11-19 16:54:37 原文
我今日都收到電話派祖堯,啟廉樓,佢話3000蚊租,我估計同你呢個一樣size?
新4 1341
4月審查
8月s2
11月s4

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖