香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 離島 » 收到約見通知書後突然收到房署電話說要取消審查?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...6
支持鍵盤翻頁

收到約見通知書後突然收到房署電話說要取消審查?
請問這是否常見? 大約要幾時先可以見主任?
新2  G1420
分享 分享 讚好人數:0查看名單

G1295市410月S23月7S3,8日S4首派彩雲二村已拒絕二派興華二村已拒絕3派問題單位等第4派已派麗翠苑

請問這是否常見? 大約要幾時先可以見主任?
tomchan陳 發表於 2020-10-17 13:02:21 原文
你有冇喺電話問咩原因要取消?佢有冇話會再排期審查?同埋房署會唔會再寄信/短訊cfm取消約見?既然佢打得電話通常會問多兩句 因為正常好少會約咗又取消,仲要電話通知。
19/10/17 收匙簽約!7年長跑結束!
安居樂業!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

我冇問到好清楚,但房署職員話我資料不齊,我也不太明白這是甚麼意思?
新2  G1420

我冇問到好清楚,但房署職員話我資料不齊,我也不太明白這是甚麼意思?
tomchan陳 發表於 2020-10-17 13:24:12 原文
資料不齊即係咩意思,乜嘢資料不齊?同埋所有嘅資料唔係去到審查嘅時候先睇咩?咁而家取消審查即係再約時間定點?真係完全第一次見到有咁嘅個案 ,師兄你會唔會係俾人玩電話啊?本留言最後由 Nightkeeper1 於 2020-10-17 13:31:02 編輯
G1406 3人 新界:17/6 S2
                         30/6 S4
                         5/7 收信和田邨極底層 ✅

資料不齊即係咩意思,乜嘢資料不齊?同埋所有嘅資料唔係去到審查嘅時候先睇咩?咁而家取消審查即係再約時間...
Nightkeeper1 發表於 2020-10-17 13:28:15 原文
我也不知道主任沒有交代就掛線我現在也不知所措
新2  G1420

回應 #6 tomchan陳

上去樂富現場問清楚最好
11年单人u0296,新2,16年6月加人转二人天倫樂,藍卡約14年6月申請號碼是1352xxx--G1353×××19年5月轉擴3
8月31轉S1,11月21審查2020年3月S2,21年4月17號网上轉新界,10月26晚S4等收信

最好上去問下,如果比人玩電話錯過了點算好
擴5  G1342
2019年6月12日見主任
月尾收通過信
等候首派
10月1日網上看到轉S3.等收信
10月10日轉S4
10月15日收信  派華荔邨  喜荔樓

我也不知道主任沒有交 代就掛線我現在也不知所措
tomchan陳 發表於 2020-10-17 13:30:26 原文
你應該電話嗰陣問清楚什麼資料唔齊全,現在唯有去樂富現場詢問主任。
G1406 3人 新界:17/6 S2
                         30/6 S4
                         5/7 收信和田邨極底層 ✅

好奇怪wo, 係咪講緊你n 年前申請既資料唔齊,所以取消
市3,1335-1336,12年藍卡u0308xxxx,
20年11月首派特快拒絕,
21年1月25日 2派興民拒絕
3月3日 簽匙石排灣邨

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...6
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖