香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 皇后山邨 » 想問等緊皇后山邨嘅朋友
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

其實如果遲d,起埋公屋,交通或其他配套應唔應負到咁多人,真係個問題,除非個邊一路發展落去,唔係都幾慘…
G135Xxxx擴4 8/2021轉市4 9/2021轉新4
9/2021轉S1
12/2021轉S2
1/2021轉S4
分享 分享 讚好人數:0查看名單

你地想住皇后山邨係咩原因? 或者有咩吸引你地? 本人係住粉嶺, 都有入過去睇過。  聯和墟已經叫無野都...
ericssonwu 發表於 2020-10-13 19:16:38 原文
個個都係貪佢係新樓姐, 唔通貪佢夠僻咩
5月正式入伙, 安居樂業
分享 分享 讚好人數:3查看名單

我之前揸車去過一次,超級隔涉,四周圍都係村屋,住嗰個位置如果冇私家車代步真係好辛苦,分分鐘落街買個...
王AAABB 發表於 2020-10-13 20:18:40 原文
你去時無任何配套當然唔方便啦,但遲下有商場有街市,唔怕無得食既 去聯和墟都近,聯和墟最多美食
新4
11/21收信皇后山邨
分享 分享 讚好人數:1查看名單

我就有兒時情意結,細個起聯和墟附近生活過兩年,中學起沙頭角讀書。
今期想抽山麗苑,一來夠平,二來空氣...
Mandytang278 發表於 2020-10-13 20:24:25 原文
祝你成功!!
新4
11/21收信皇后山邨

行去聯和墟其實4個字到
ericssonwu 發表於 2020-10-13 21:12:17 原文
20 mins 係可以接受路程
欣田邨

真係好偏僻吓…返工返學會唔會好辛苦

駿洋去火車站同皇后山出聯和墟唔差好遠,日常生活所需仲方便啲,而且日後會有配套,商場交通都會有。
我家人喺北區,生活圈喺呢邊,小朋友又喺北區讀書,等皇后山煩少好多。
而且入住咗唔係住幾年,皇后山空氣好過市區。睇你重視嘅係咩喇
G1336 擴4
2013-10  藍卡
轉新4
繼續耐心等……
4-1-2021 S1
X-5-2021 S2

駿洋去火車站同皇后山出聯和墟唔差好遠,日常生活所需仲方便啲,而且日後會有配套,商場交通都會有。
我家...
Rain-Rainbow 發表於 2020-10-14 02:13:13 原文
駿洋零願住舊屋都唔要佢,配套差到死。視察過一次我即對擴市個隊死心
收樓就唔上黎

其實踩單車出聯和墟同港鐵站都好快

其實唔一定要用鐵路站做指標,我住粉嶺去站都有時坐小巴有時行出去,都要四五個字。。咁相對皇后山都唔叫入, 主打都係巴士為主。
唔知我1340到時有無份
收樓就唔上黎

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖