香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 石硤尾邨 » 石硤尾邨(第二/五期)最新進展(2)-全面睇 (加照片 第8頁)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
含上傳圖片/文件之留言 顯示所有留言

石硤尾邨(第二/五期)最新進展(2)-全面睇 (加照片 第8頁)
想派到石硤尾邨嘅朋友仔...好心急想知幾時派呢 , ...我都唔知 , 不過...睇住新嘅相片解下渴先啦 !

第二期(美薈樓,美亮樓)有啲單位有窗台 ga , 你哋實鍾意喇 !  仲有呢兩座最近石硤尾站 tim ! 本帖最後由 dreaming 於 2012-3-18 01:03:42 編輯
抱歉! 你無權閱覽或下載此留言的上傳圖片或文件。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁。
分享 分享 讚好人數:10查看名單

第五期 (美益,美賢,美苼,美盛) 4 座樓已經加咗名, 睇嚟快啦....可能先過二期入伙 BO !

4 座樓嘅空間感最好 , ~~    真係睇見都流哂口水,  恨C人囉 ~~ 本帖最後由 dreaming 於 2012-3-5 08:24:04 編輯
分享 分享 讚好人數:9查看名單

石硤尾此終都係第一期最靚, 以前到而家都係望見就流口水新果d 顏色太花
kimykwan 發表於 2012-3-5 10:31:00

第一期確係好宏偉同靚, 但新呢幾座加咗色彩又會令整個石硤尾邨煥然一新, 充滿朝氣 , 擺脫以往舊有風氣 !

宏偉的第一期美如樓
分享 分享 讚好人數:0查看名單

今日天氣晴朗, 忍唔住又再影多一些照片, 讓大家看看在陽光照耀下的石硤尾邨幾咁明艷照人 !

第二期 - 美薈樓及美景樓已亦加上樓宇名稱喇 ! 本帖最後由 dreaming 於 2012-3-18 00:58:42 編輯
分享 分享 讚好人數:5查看名單

同場加影

同場加影
單飛媽咪 發表於 2012-3-18 18:43:17

正....

嘻嘻...加多兩碗

THX~不過想問,行去MTR要幾多分鐘?
cab 發表於 2012-3-21 23:42:19

真係好近架有相為証

你好~ 請問你去左未? 房署d人有冇比圖則你睇?
睇唔睇到如果間2房 個廳會唔會冇窗?
我都係3人 不過我派左 ...
ben17k 發表於 2012-3-26 18:03:38

Hello! 我去左喇...我同你都諗住間2房...
佢係一睡房1型唻, 所以間2房就冇窗!
我就諗住依家間對角房, 1房冇窗囉
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  dreaming
好似5期空氣好d....
cab 發表於 2012-3-31 01:11:38

係ga...所以我一直都話鍾意 5 期多啲 . 但二期就方便好多, 同埋有架高咗嘅獨立地下大堂及空間, 其實全個重建石硤尾邨第一至第五期都係好正 !

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
建立帳戶後請按此重載本頁

石硤尾邨陳國偉專區 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖