香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 特快計劃 » 2020年特快最骨選擇題!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

以為係好恐怖,不過問清楚,又唔係咁,真係每間屋都唔同
wing0 發表於 2020-10-02 16:11:05 原文
所以一切都要以實地考察為準
renemystina
分享 分享 讚好人數:1查看名單

所以一切都要以實地考察為準
fortesting 發表於 2020-10-02 16:38:15 原文
上年我有參加,有幾個單位有問題,每次問完,心情都唔好,所以要調節心理好重要!
2020年11月12日簽名入伙。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

最難接受係太殘舊並出現滲漏嘅單位, 衛生風險過高。
其次係曾經爆發蟲蝨問題嘅單位。
再者係有惡劣鄰居嘅單位。

贊成實地考察為準

回應 #29 wing0

聽你講的我怕怕
G1301

回應  wing0

聽你講的我怕怕
Candyhua 發表於 2020-10-02 20:55:48 原文
唉,我都唔想揀到,真心,問唔同既鄰居,要好多情緒,要考慮。希望大家有心理預備,最骨既單位,真係問自己3次,1次係未必有答案的。
2020年11月12日簽名入伙。

有得揀先算
2020,P056838
2015 申請, 單人

參考~
我有做保安朋友講,如果是在屋內去世,而又及時有白車送去醫院,死亡時間是由醫生決定,通常是診治...
wing0 發表於 2020-10-02 16:05:01 原文
其實間公屋風水要親自睇過先知,有朋友試過老豆走左之後搬屋(公屋),佢老豆系因病走的,原本間屋對住垃圾桶又對住電梯,之後路過,見間屋間中就會無人住,換住戶換得好密 不過間屋永遠冇出現系特快度,所以風水呢樣野真系親自上去睇過先會知道

要選擇特快真系要想清楚,所以我上年寧願要天水圍都冇打算要將軍澳長者屋,我系爬文見呢度師姐透露過有問題,佢親身上睇完之後吾要,決定下年重來,證明真系有不可接受的問題本留言最後由 mimicat1991 於 2020-10-03 08:05:12 編輯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖