香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 離島 » 離島區會唔會暫停咗審查?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

可能我系史上第一個 S1一年都未S2的人
kwokchunting 發表於 2020-08-26 17:24:17 原文
9個月真心誇張?
G139x
分享 分享 讚好人數:0查看名單

最壞打算,預出年3月審查會好d
duromeans 發表於 2020-08-26 19:18:32 原文
唔係啩,點計到出年3月?如果佢3月我咪出年8,9月,審查都要等成一年
G139x

秋冬季可能又有第四波疫情
duromeans 發表於 2020-08-26 19:21:30 原文
咁搞法真係有排玩。
G139x

唔係啩,點計到出年3月?如果佢3月我咪出年8,9月,審查都要等成一年
王AAABB 發表於 2020-08-26 20:18:42 原文
好簡單,今年1月S1, 到依家都未有期審查,餘下只有4個月。 9月都吾知幾時開始番審查。。期間再有疫情又會再停一,兩個月,拖拖下都出年啦!出年新年前後又會開始停。。 本留言最後由 duromeans 於 2020-08-26 20:42:38 編輯

好簡單,今年1月S1, 到依家都未有期審查,餘下只有4個月。 9月都吾知幾時開始番審查。。期間再有疫情又會再...
duromeans 發表於 2020-08-26 20:41:34 原文
咁等法新界區可能過兩年我都有得上樓啦喎,依家最主要等佢屯門大埔起好應該都到我,咁即係趕唔切嚟緊年尾嗰個綠置居同租置啦
G139x

咁等法新界區可能過兩年我都有得上樓啦喎,依家最主要等佢屯門大埔起好應該都到我,咁即係趕唔切嚟緊...
王AAABB 發表於 2020-08-26 21:11:12 原文
依家進度咁慢...你話呢?

美麗的滿東邨!好山好水好風景!環境一流!
好感恩!越住越喜歡滿東邨!有埋東涌西站就更完美啦❤️!

依家進度咁慢...你話呢?
duromeans 發表於 2020-08-26 21:50:31 原文
唔關事嘅,起樓進度唔影響咪得,除非起完層樓,房署唔知咩原因唔派姐,如果唔係一起好層樓一派啲號碼就去得好快。本留言最後由 王AAABB 於 2020-08-26 22:22:03 編輯
G139x

唔關事嘅,起樓進度唔影響咪得,除非起完層樓,房署唔知咩原因唔派姐,如果唔係一起好層樓一派啲號碼就去得...
王AAABB 發表於 2020-08-26 22:21:48 原文
我以為你講咁你趕吾趕得切抽今期綠置居 起緊既公屋應該無咩大影響,最多係預派遲少少!

我以為你講咁你趕吾趕得切抽今期綠置居 起緊既公屋應該無咩大影響,最多係預派遲少少!
duromeans 發表於 2020-08-26 22:41:46 原文
依家係諗緊佢嚟緊嗰個綠置居2020會唔會延遲,如果佢延遲希望我可以趕得切審查囉,如果趕唔切都冇計,唯有等下年年中同埋下年年尾再抽,其實我首選係佢嗰啲幾十萬買到嘅租置屋,聽講係有綠表先可以有得抽,我諗我嚟緊點都可以抽到兩次既,加埋個老人家希望中獎機會大啲啦。
G139x

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖