香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 房協資助出售房屋 » 翠鳴臺 » 要交還公屋的你...
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

分享 分享 讚好人數:0查看名單

房署整平過自己找師傅,自己找師傅有機會唔黑房署要求,又要交多幾日做俾師傅去還原。
安居樂業

3擴G1448
2020-3收藍咭

已確認沒有”下手用家接受就不用改動”的rule, 如果改動了以下的項目就需要還原$$$$$$$$$$$
newkyo832 發表於 2020-06-18 15:13:44 原文
嚴唔嚴... 會唔會舊啲都要俾錢換新? 你住左幾年?一共要俾幾錢?本留言最後由 Willchai 於 2020-06-19 01:55:49 編輯

嚴唔嚴... 會唔會舊啲都要俾錢換新? 你住左幾年?一共要俾幾錢?
Willchai 發表於 2020-06-19 01:55:23 原文
住左6年,未算極嚴 ,你拆左換過嘅組裝就一定要還原,當然唔會無啦啦要你比錢換新野交還啦

住左6年,未算極嚴 ,你拆左換過嘅組裝就一定要還原,當然唔會無啦啦要你比錢換新野交還啦
newkyo832 發表於 2020-06-19 07:59:29 原文
我也住了6年左右. 不敢改間隔. 只是地方太細 (2人單位)裝了很多吊櫃,牆身也有許多貼子... 牆身應該有很多窿和有掉漆問題.  牆身不用比錢執吧?

是否每條邨改費有分別?例如新舊公屋之分,新式有間房,舊式真係大改

回應 #16 Willchai

掉漆問題.  牆身不用比錢

是否每條邨改費有分別?例如新舊公屋之分,新式有間房,舊式真係大改
ssshk 發表於 2020-06-19 12:19:19 原文
no difference :)

回應 #19 newkyo832

全港屋邨都用呢個表?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖