香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 樓宇設備 » 煤氣好貴啊!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

可能我地快手快腳洗白白  本帖最後由 yayawu2828 於 2012-2-1 01:20:54 編輯

其實幾多錢一度呢?
roserose 發表於 2012-1-31 21:02:14

大約13個幾
常樂我淨
分享 分享 讚好人數:0查看名單

我入伙都有 19日, 剛剛睇煤氣有 4 度 ( 都係沖涼 + 有時洗碗及浴室洗手 ).
Zoe71  會唔沖好長時間呢...
yayawu2828 發表於 2012-1-31 22:42:20

我上兩個月總共先用左5度咋(正確來講系4度幾),姐系每月2.5度(都唔夠),不過我只系用煤氣炒菜,其他都用電嘅,但系我又好懶開鑊煮餸(有時真系幾日都未開過爐),特別系天氣凍就用電磁爐來個【一鑊熟】~原來【懶】真系可以同我慳唔少$架本帖最後由 老貓 於 2012-2-1 09:05:03 編輯
常樂我淨

回應 3# 頭文字

睇來我應該拿個【最慳家大獎】,我上兩個月總共先用左5度咋(正確來講系4度幾),姐系每月2.5度(都唔夠)本帖最後由 老貓 於 2012-2-1 09:05:16 編輯
常樂我淨
分享 分享 讚好人數:1查看名單

只冲涼半月就15度?用量咁大?咁就一定要check下個爐係咪有問題…

我無留意,要交費就交,頭先上綱 一check,睇回上年度12個月,平均每個月$350是否正常呀?一家四口,好少煮飯,最多兩星期一次,平時就係洗白白,這樣合理嗎?因我又無報錶,由佢地平估,要交幾多就交~~

岩岩睇返單先發現有個每月$9.5 既 保養月費, 裝機時真係冇聽佢地提過

我無留意,要交費就交,頭先上綱 一check,睇回上年度12個月,平均每個月$350是否正常呀?一家四口,好少煮飯,最...
wolimp 發表於 2012-2-1 10:17:30

我以前交一交都幾千=.="
好彩宜家仲未收到信
☆ .·°∴° ☆..·°∴°.☆°★°∴°
其實我只想試試   當一刹那幸運兒

遊歷過旅途 等一天終老
生老病死 一起細數

我上兩個月總共先用左5度咋(正確來講系4度幾),姐系每月2.5度(都唔夠),不過我只系用煤氣炒菜,其他都...
老貓 發表於 2012-2-1 09:01:22

妳好掂呀 ! " 慳家妳第一 "
慳家皇后萬歲....萬歲....萬萬歲...哈哈 ! 本帖最後由 yayawu2828 於 2012-2-1 13:57:57 編輯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖