香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 暉明邨 » 來生不做香港人
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...8...10
支持鍵盤翻頁

150問題 唔係政府唔做嘢
係政府輸咗場官司 然後咩都做唔到⋯
想解決150問題 要問吓香港班狗公先得⋯
jack0918 發表於 2020-05-26 12:15:28 原文
都不單係新移民!南亞裔都好多!
分享 分享 讚好人數:1查看名單

一人單位 我fd住兩個人
分享 分享 讚好人數:0查看名單

你以為1人單位會派很大間嗎?諗多左啦你!

本來 我 派咗公屋 應該很開心 但 反而很困擾 一看到介紹一人單位嘅片段 就想撼頭埋牆 為何香港人 要承受那...
li009436 發表於 2020-05-26 03:42:15 原文
公屋有獨立廚廁已經好感恩啦、現在香港人已經好多人吾結婚吾生仔怪邊個,所以上到樓就要感恩啦⋯⋯好多人一家人住好細一間租樓住又貴又細
市4 G126xxxx

其實你可以唔要, 何必勉強..
G1356xxx  2014年8月12日收籃卡 擴2 之後轉天倫 大約G13447XX-G13465XX 22/01-S1 // 21/3/19通知-1/4有期見主任 18/4-S2 18/11-S3 28/11-S4 派駿洋高層, 但又等...B餐派石圍角村, 太舊 再等派, 9月終於攞鋇匙..

來生好好向上、不做窮人好過
市三 G1252
安達->啟德居屋

平安 如意 健康 快樂!

本來 我派咗公屋應該很開心 但反而很困擾 一看到介紹一人單位嘅片段 就想撼頭埋牆 為何香港人 要承受那麼多...
li009436 發表於 2020-05-26 03:42:15 原文
又係你上次暉明嗰個爛賭鬼,你覺得唔想做香港人可以唔做 覺得細你可以唔要,無人叫你一定要,你可以選擇瞓街,咁咪仲大,你有本事可以自己比錢買,如果無本事就收聲 唔係我睇小你吖 本留言最後由 輝anby 於 2020-05-26 17:05:40 編輯
分享 分享 讚好人數:2查看名單

你自己吾努力吾好話人

呢啲叫進化,不斷的適應環境去改變,可變強,可變弱,可淘汰。冇一樣進化係保證正向的。
初初 發表於 2020-05-26 13:17:49 原文
呢啲叫進化?閣下判斷是非嘅能力真係太強

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...8...10
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖