香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 公屋申請 » 市區4人 » 今天已更新
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 #6 beat

又未必嘅…但我對於1人隊同正常家庭隊嘅派法有保留,原因係我係度都有段日子,普遍新樓開派都係家庭隊發喜帖先,最後才到1人。另外就係市5都並非派新樓,雖然我發現左原來市5係食唔到縮水暉 。所以都係睇定啲先。
2020年安居於富暉樓。(歷史點我個名入去望)
請各位在個人簽名留腳印(藍卡編號,日期,人數):
http://cyclub.happyhongkong.com/memcp.php
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #1 saku

如果冇人報喜,就恭喜你
改善公屋設計,大幅增加兩房戶數目!

回應 #10 Gn00127187

的確,4人派完都或者有可能,但3人無理由派得1日
http://cyclub.happyhongkong.com/memcp.php

市2,天倫樂,G1331-G1333
7/11審查,15/11 S2,15/1轉S4。
一派順天邨,23/1拒絕,25/1網上轉拒絕。
18/3 S2,21/5 S3

唔通之前市1條友係流料???
beat 發表於 2020-05-18 23:44:59 原文
有可能嘅,不過按照進度黎講,應該預派佐了喔
希望大家可以早日安居樂業
9年白田居民,少有的熱愛探討公屋,不定時上載新公屋資料同資訊
預計出帖內容:不專業預測!

回應 #12 Gn00127187

但我地場賭局未有分曉

回應 #16 saku

改善公屋設計,大幅增加兩房戶數目!

回應  beat

又未必嘅…但我對於1人隊同正常家庭隊嘅派法有保留,原因係我係度都有段日子,普遍新樓開派都...
saku 發表於 2020-05-18 23:50:15 原文
市5可以話係最慘嘅 夠35平方米就可以派俾市5
9年白田居民,少有的熱愛探討公屋,不定時上載新公屋資料同資訊

回應  Gn00127187

但我地場賭局未有分曉
saku 發表於 2020-05-18 23:52:55 原文
我睇住你地幾時先派啊

回應  beat

又未必嘅…但我對於1人隊同正常家庭隊嘅派法有保留,原因係我係度都有段日子,普遍新樓開派都...
saku 發表於 2020-05-18 23:50:15 原文
5人都有機會派到4-5人新樓㗎 本留言最後由 Candy96128 於 2020-05-18 23:55:08 編輯
G1320xxx(12/2012藍咭)市5
27/8/2019 轉S1,21/11 見主任,
24/1/2020 派模範邨2樓(行樓梯),2/7 派黃大仙下二邨1樓,8/9 派漁灣漁進

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖