香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 租者置其屋 » 買唔買租置好?想買翠灣邨 (我係興華一邨公屋租戶)
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

樓主繼續抽下綠置居?
下下年好似有皇后山,都多單位。
安居樂業
分享 分享 讚好人數:1查看名單

有冇抽上期綠置居,有柴灣項目,漁灣邨對面
tomchan陳 發表於 2020-04-15 14:26:15 原文
排得超後,排87粒珠。
而且太細,唔會買,一房都冇,全部係開放式單位,我要買起碼買2房,如果唔係,放棄公屋,換咁細既單位係超級唔抵。
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應 #12 nicky88411

你目標係幾多呎?

樓主繼續抽下綠置居?
下下年好似有皇后山,都多單位。
alice1218 發表於 2020-04-15 14:38:32 原文
都會抽,但都好怕抽唔到,已經習慣左有咁多樓咁多機會都抽唔中。

而且抽左咁多年,有d心淡,
時勢差,樓價回落左一兩成,
我就快要結婚,唔想嘥左間公屋,
但買二手租置又好似唔抵,兩難,好苦惱

回應 #12 nicky88411

你可以留意同埋抽下期居屋, 綠表機會應該大啲而且居屋可以揀大啲單位, 會有鑽石山同皇后山
新2  G1420

回應  nicky88411

你目標係幾多呎?
joson 發表於 2020-04-15 14:42:36 原文
實呎4百幾呎 至6百呎
2房 至 3房
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #16 nicky88411

地點東涌,青衣都介意?

你可以留意同埋抽下期居屋, 綠表機會應該大啲而且居屋可以揀大啲單位, 會有鑽石山同...
tomchan陳 發表於 2020-04-15 14:44:26 原文
鑽石山,我超鍾意啦!
之前好多,我都好鍾意,次次都冇機會揀樓,屎到連行入揀樓中心感受吓揀樓既機會都冇,超失望。失望左4年!

地點東涌,青衣都介意?
joson 發表於 2020-04-15 14:47:47 原文
介唔介意,結果都一樣,冇我份揀樓。
仲以為長者好易中,都唔係,
完全買唔到

回應 #19 nicky88411

如果東涌380呎,你會唔會要?

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖