香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 青富苑 » gm60xx 唔知到時淨返咩單位?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

我第2粒珠 GM0006xx
感到無望 擔心揀唔到2房...連1房都怕冇機
ayg 發表於 2020-05-12 16:03:33 原文
要攪清楚揀樓次序,有長者家庭揀樓先,一萬九千幾個長者申請,揀到賣哂1100個配額,一房兩房單位連長者隊都唔夠分,普通家庭排第一都未必買到一房呀本留言最後由 Kk0106 於 2020-05-12 18:45:25 編輯
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #71 Kk0106

當然刨曬文 就係知揀樓次序啦

而家唯有博下 市道唔好 睇下有冇人放棄..

回應  Kk0106

當然刨曬文 就係知揀樓次序啦
而家唯有博下 市道唔好 睇下有冇人放棄..
ayg 發表於 2020-05-12 19:05:12 原文
一萬九千幾個長者申請,1100個配額,只係5.x%, 我諗好難用唔盡配額吧,照計係要多長者揀細單位先有可能買到一房,我第一粒珠,但我好灰,覺得一房都買唔到

回應 #73 Kk0106

我排緊GM00042X,都係得開放式

回應  Kk0106

我排緊GM00042X,都係得開放式
rickyloh 發表於 2020-05-16 20:15:19 原文
我gm2xx, 都預左得開放式,都唔知買唔買好

回應 #75 Kk0106

我果個綠置居GM00042X,俾左房署取消左本留言最後由 rickyloh 於 2020-05-17 08:39:16 編輯

回應  Kk0106
我果個綠置居GM00042X,俾左房署取消左
rickyloh 發表於 2020-05-17 08:38:02 原文
點解?買左居屋?

點解?買左居屋?
Kk0106 發表於 2020-05-17 14:59:31 原文
我的2019 居屋申請表號碼是82,早兩日收到房署楝樓信,去咗買了一個384尺一房單位.所以俾佢地取消左綠置居排隊編號。叫做上咗車啦  ,希望你努力?爭取你理想中嘅單位

我的2019 居屋申請表號碼是82,早兩日收到房署楝樓信,去咗買了一個384尺一房單位.所以俾佢地取消左綠置居...
rickyloh 發表於 2020-05-18 16:43:01 原文
恭喜你,好羨慕呀

大屋搬細屋

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖