香港公營房屋討論區
主頁 » 資助出售房屋 » 綠表置居計劃 » 麗翠苑(綠置居) » 清晨怒罵
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

選址揀得响嗰到,除咗飛車,其他三樣預咗。
如果解決到,附近有咁多屋邨屋苑,就一早解決咗啦。
aannyy 發表於 2020-03-10 07:01:51 原文
解決唔到架啦,認命啦認命啦,條命係禁冇計架啦,認命啦
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #58 ltc2019

你太侮辱D豬

日後開學,早上所有學生都經過時的景象又可能唔同
ltc2019 發表於 2020-03-10 00:39:24 原文
你指學校打鐘聲?
我都應該準備返工出門口了!

明顯樓主不是第一座。因為知道東京街情況。
但願有得解決。本留言最後由 prismmm 於 2020-03-10 22:32:38 編輯

出面車聲、嘈雜聲真係無野做到
但屋苑範圍內應該規管下,樓上樓下隔離左右嘈喧巴閉、揼嘢就真係正pk
唔好話深夜,其他時間係咁搬野揼野都死得啦
如果嗰位中高層男住戶知道邊戶發出嘈音真係要做野,報警、搵傳媒等全部人都知道呢d pk

如果係係同座,你留意升降機大堂兩邊嘅告示...
佢好清楚係邊一戶?
aannyy 發表於 2020-03-10 07:07:34 原文
謝謝,我留意一下,平時我唔多望D紙,因為好似講來講去都果類野,無乜野看

嗰晚帶耳塞都被嚇驚
苑友堅燥底?
aannyy 發表於 2020-03-10 06:56:19 原文
邊個室?哪一邊?

地點好, 所以唯有習慣四周環境。

我間房對住菜市場,可能我個人唔慣太靜,佢有d作業既聲我訓得好好,以前舊屋好靜又無乜陽光,但有時都會失眠,但搬左入麗翠真係未試過

絕對贊成,,質素真是好重要。。但想不到千辛萬苦的做到業主後,反而人的質素就下降了。。。無奈,真的這...
ltc2019 發表於 2020-03-09 10:35:11 原文
C兄:佢哋嘅質素並無下降,現在只是露出真面目。以前住在公屋,因為有扣分的約束,焗住乖乖聽話。一朝吐氣揚眉、升格成為業主之後,以為乜都可以做,所以橫行無忌。
翱翔天際⋯俯瞰人間⋯

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖