香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 暉明邨 » 突發!暉明邨疑被粉嶺居民縱火
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...10...16
支持鍵盤翻頁

但係我覺得遲入伙無問題囉
bonniemok 發表於 2020-01-26 23:15:59 原文
住咗新起公屋就知,政府公屋不是最好,但都比得上好多私人屋邨,算是不錯,是許多建築師,工程師,建築工人嘅心血。今日眼見暉明邨屋邨大堂被縱火,燒咗十幾分鐘,大堂肯定體無完膚,付諸一炬,自己都覺得心痛,可惜。好難明白為甚麽有人還會覺得火燒暉明邨係合理?
擴1->市1 u0317   藍卡  2/10/2012   S1 12/6/2017   
S2  27/6/2017   網上轉區 市1  18/5/2018
第一次派白田邨 拒絕  31/5/2018
第二次派慈正邨 拒絕  6/7/2018
第三次派蘇屋邨 接受  6/9/2018
2018年8月分數=436分
S2  10/8/2018   S3  22/8/2018   S4  29/8/2018
收信派蘇屋邨劍蘭樓  31/8/2018
簽意向書  6/9/2018   入伙收匙  15/2/2019
分享 分享 讚好人數:3查看名單

燒到咁款最小攪半年。
分享 分享 讚好人數:1查看名單

信埋d網上流傳都可以話證實左,出面否認你又話唔信,係係係你講乜都係真全世界都係假既!我真係笑左,不過...
mike929 發表於 2020-01-26 22:10:54 原文
笑笑笑
自己睇下記者會先講啦仲係到扮醒
分享 分享 讚好人數:0查看名單

居民? 街坊?燒咗層樓就一拍兩散!無得做隔離營,又無得入伙?又係政府嘅錯?
平林漠漠 發表於 2020-01-26 20:20:39 原文
新屋領可能更好選擇
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應  wai1621

d藍絲點會相信事實呀
俾人影哂有床有盛
又搬哂物資入去都可以話未確實
個政府咁on9都可以...
yukippn 發表於 2020-01-26 22:19:08 原文
尋日記者會都講到明係,啲藍絲都仲可以死撐,
宜家有記者入左去直播緊,
到8樓都放晒傢私同電器,
分享 分享 讚好人數:1查看名單

居民? 街坊?燒咗層樓就一拍兩散!無得做隔離營,又無得入伙?又係政府嘅錯?
平林漠漠 發表於 2020-01-26 20:20:39 原文
政府死都唔派公屋俾你寧願拎黎做隔離營!

放火的人做不對,犯法!

呼籲所有香港人要戴上口罩,勤洗手,一起消滅病毒!
愛我家的人 發表於 2020-01-26 23:20:29 原文
在你家隔離起隔離營對嗎?

咩都怨政府.想笑!好多人衰過林鄭啦~香港人呵!
擴四 1331.2013年6月藍卡
22-01-2019 審查
27-02-2019派滿東低層.拒絕
27-11-2019喜中駿洋.感恩!
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應  eric周

堵路有用咩 警察清路障容乜易
只能怪政府無能
someone2009 發表於 2020-01-26 20:43:24 原文
咁做乜好呀?你會點做呀????
點先阻先起隔離營呀??????

唔應該放火燒自己家園,要諗方法去解決,燒左都係影響自己,要冷靜呀
joycelai91 發表於 2020-01-26 20:29:28 原文
自己燒自己家園 ? 有片睇到係兩個黑衣人在大堂擲汽油彈起火的, 點解話係粉嶺居民放火?
係邊個叫啲黑衣人嚟堵路,放火,搞事的? 又係粉嶺居民? 暉明嘅未來住戶? 點解有人咁講 ?

明明係啲黑衣人借意搞事, 有目共睹的, 不是嗎?
分享 分享 讚好人數:3查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...10...16
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖