香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 暉明邨 » 粉嶺公屋暉明邨撥作抗疫 獲分配者入伙期未定
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

暉明同雍盛痴到實,行路唔洗1分鐘,幾嚴格措施都冇用啦!
打開窗細菌已吹到過去,唔通唔俾醫護開窗咩?
...
10年苦主 發表於 2020-01-27 11:21:11 原文
在你这样说,一间普通街所危险程度更大,我们不知走进去就诊的人有什么病。现在晖明邨已讲用来给医护人员休息,到时出入监控会很嚴密,將有特別的通风系统,全部人要穿保护衣物进出,不会漏出病毒。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

在你这样说,一间普通街所危险程度更大,我们不知走进去就诊的人有什么病。现在晖明邨已讲用来给医护人员...
macnew 發表於 2020-01-27 12:40:27 原文
你又知政府會裝特別通風系統?入住者會著防護衣物?

呢啲只係你個人幻想,政府唔一定會做!
可憐公務員,上樓漫長血淚史:
外子1991年入職,2007年首次申請
2020年3月收18/19年度,石6配房信,年資已27碌
苦等十二年,少女變老女,黑髮變白髮,等到人都癲
分享 分享 讚好人數:1查看名單

花開富貴

我用手寫輸入,寫簡體目的在快點寫完一段文字,用繁體筆劃多,容易寫錯別字。
macnew 發表於 2020-01-27 12:33:09 原文
點解你唔學倉頡打字?
打字一定快過手寫,手寫會出幾個近似字比你揀,花更多時間。亦未必出到你想要嘅字。我試過手寫,好撚煩又慢!

我打倉頡咁慢,一分鐘都打到50字!

點解你唔學倉頡打字?
打字一定快過手寫,手寫會出幾個近似字比你揀,花更多時間。亦未必出到你想要嘅字。...
10年苦主 發表於 2020-01-27 13:04:19 原文
年纪大学倉颉太难了。而且我眼晴不好,手机虚擬鍵盘不好用,只好用手写简体字,正体字笔划多写得慢。

你又知政府會裝特別通風系統?入住者會著防護衣物?
呢啲只係你個人幻想,政府唔一定會做!
10年苦主 發表於 2020-01-27 13:01:09 原文
现在政府面对压力,必会加強防护工作。
其实大众恐慌,心理大过实际,其实在街上染到武肺,概率跟中六合彩二奖差不多。

回應 #75 10年苦主

系等鎖匙,房署講下月廿幾號派鎖匙,簽租約比泥頭錢同按金

回應  10年苦主

系等鎖匙,房署講下月廿幾號派鎖匙,簽租約比泥頭錢同按金
eric周 發表於 2020-01-27 20:21:02 原文
但你哋已收到信啦,可以夾硬改,咁都得

年纪大学倉颉太难了。而且我眼晴不好,手机虚擬鍵盘不好用,只好用手写简体字,正体字笔划多写得慢。 ;009...
macnew 發表於 2020-01-27 17:52:02 原文
我學倉頡果陣都唔細,學足一個月才上手,有心學自然學到,有80歲老人家走去學電腦,年紀唔係問題

现在政府面对压力,必会加強防护工作。
其实大众恐慌,心理大过实际,其实在街上染到武肺,概率跟中六合彩...
macnew 發表於 2020-01-27 17:59:03 原文
傳染機會唔低過沙士,唔好以為好似中2獎咁難

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖