香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 各類調遷 » 紓緩擠迫調遷 » 4人單位揮手區♡
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

回應 #9 玟ivy

好似得,不過面積要大過你依家果度
分享 分享 讚好人數:0查看名單

不可以。
criny 發表於 2020-01-27 15:18:00 原文
當然得,只要大過現時單位,另外大均面積最小要5.5平方米/人,5人即係最小要揀27.5平方米

當然得,只要大過現時單位,另外大均面積最小要5.5平方米/人,5人即係最小要揀27.5平方米
cyster2007 發表於 2020-01-27 19:39:32 原文
真的嗎?我以為一定要有5字先得添~即係4-5/5-6/5-9...
2019年首次參加擠迫戶調遷
人口密度4.28 人數4人 排名497
成功揀選單位♡♡
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應  criny

五人的可以選擇三至四人房?
玟ivy 發表於 2020-01-27 14:28:20 原文
一定要有5例如3~5,4~5,5~6

一定要有5例如3~5,4~5,5~6
Van516 發表於 2020-01-27 23:33:39 原文
係囉!以我所知,就一定要有5先揀得……
成功揀選單位♡♡

回應 #14 Van516

明白?thx

回應 #8 criny

咁我排2xxx都似4人5.4

沒錯,暫時見到2月6日最多四人單位揀樓。。我排四百尾,唔知仲有無機會揀市區新樓  
criny 發表於 2020-01-26 19:49:14 原文
你寶田預備搬邊??
2020年11月12日簽名入伙。

你寶田預備搬邊??
wing0 發表於 2020-07-17 00:54:35 原文
師姐竟然追返我半年前既post,好意外。。
岩岩俾我同一日揀樓既人,揀埋最後幾間麗翠大單位

我最後揀左幸福邨 日日望住麗翠~
成功揀選單位♡♡

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖