香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 皇后山邨 » 2020年首日 皇后山遠景
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

希望年底前完成就好喇,之前1823話要第二季先完成,灰到...
running 發表於 2020-01-03 15:17:22 原文
我諗佢地只係希望趕到、
而家時事同天氣都唔穩定。
好難講定
G1344(新3), 20-9/30.( S1) ,21-3/10 (收信),3/18.(見主任),3/31(S2),8/27(S4),
8/28(蝴蝶蝶翎) ,8/30 拒絕,9/4 網上轉拒絕, 9/10.S2 10/21.S4 ~ 10/26 收信 . 11/3 簽意向. 正式畢業10/26 皇頤低層
1335-1338 (房協4XX百呎-- 朋友).. 13478(新4---朋友) 皇順高層..

分享 分享 讚好人數:2查看名單

分享 分享 讚好人數:0查看名單

之前有師兄提過40個星期就可以起好.
但入面好多都未搞好起碼半年,
因為我朋友替左幾日工, 佢幫我問過,
...
miss1314ps 發表於 2020-01-03 12:55:00 原文
係就好了~如果2021年第二季拎到樓~咁這來兩間小學計劃2021年九月便可順利開到學~小朋友就方便好多!??
新4 1328***
13年5月收藍卡
12/20 S1
4/5/2021審查
5/8/2021轉S2
分享 分享 讚好人數:2查看名單

??

係就好了~如果2021年第二季拎到樓~咁這來兩間小學計劃2021年九月便可順利開到學~小朋友就方便好多!?...
Iris_慧 發表於 2020-01-04 18:39:49 原文
我都想係呢度安居樂業、
但好似⋯等唔到個號碼、
呢幾年我都要好留意?
G1344(新3), 20-9/30.( S1) ,21-3/10 (收信),3/18.(見主任),3/31(S2),8/27(S4),
8/28(蝴蝶蝶翎) ,8/30 拒絕,9/4 網上轉拒絕, 9/10.S2 10/21.S4 ~ 10/26 收信 . 11/3 簽意向. 正式畢業10/26 皇頤低層
1335-1338 (房協4XX百呎-- 朋友).. 13478(新4---朋友) 皇順高層..

回應 #55 miss1314ps

如果你係新3,皇后山機會都幾大。
G1342xxx 新2
10月審查
11月合格
12月首派暉明

回應  miss1314ps

如果你係新3,皇后山機會都幾大。
Woodymo 發表於 2020-01-06 00:43:04 原文
我係新三呀,本身諗住大D加左妹妹名。但因為考慮到可能要等再耐D,我就刪名。變新三
我地兩夫妻都比較靜。

分享 分享 讚好人數:1查看名單

希望快啲起好...
7/2015 藍卡 G1375 新3 (天倫1364-1366) | 2021年2月 S1 | 17/6 審查 | 9/9 S2 | 10/12 S4
特快1 411xx | 特快2 319xx | 特快3 244xx | 特快4 140xx | 特快5 82xx | 特快6 64xx

希望快啲起好...
ewhy 發表於 2020-01-06 16:25:51 原文
我等左六年啦,我諗今年無咩意外就今年會審查,但係同樣今年無樓派新界人又要等遲一年啦?我真係唔想再租啦

G1335 擴4
2020 0203 第一次 派荔景 樂景樓
        0204 拒絕 等二派
        0626 二派  麗瑤 打算拒絕

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖