香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 暉明邨 » 今日去咗暉明邨, 感覺出入無想像中咁麻煩
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

其實暉明真係唔錯, 配套齊整, 附近雍盛苑樣樣齊全(或者只是對我而言)
餐廳, 超市(U-Best, 好像是百佳集團的), 街市, 快餐 (大家樂) ,
麵包店, 7仔, Circle K, 提款機 ( 銀通, HSBC), 書局, 日本城

有這些店舖已經足夠日常所需, 如想多些選擇, 可以走遠幾步(當散步), 華明有大快活, 街市, 惠康, 酒樓等等

再走遠些去花都, 碧湖, 牽睛間還有更多選擇
這些對我來說已經很理想, 好滿足
都無需甚麼交通公具, 當散步走走就好了本留言最後由 kamor8899 於 2019-12-11 19:34:15 編輯
分享 分享 讚好人數:3查看名單

...
kamor8899 發表於 2019-12-11 19:10:19 原文
月租嗎,大約幾錢本留言最後由 cherrylovehk60 於 2019-12-13 12:06:17 編輯
2010。/1 單人 u0290-4 13/1月轉新界3人 G1321-1323
19/9/18 審查19/9/30 S2,19/11/22S4,19/11/29一派暉明, 選B上上
20/4/9日s4派大興25/4/20拒絕
20/5/22s2,5/26s3三聖,6/12拒絕
6/17s2,27/8s3, 2/9s4 洪福邨
分享 分享 讚好人數:0查看名單

回應 #22 cherrylovehk60

是月租的, Wilson Parking
幾錢不清楚, 因為沒走近看,(自己沒需要)
可以上Wilson Parking 網check
https://www.wilsongrouphk.com/tc/parking

回應  cherrylovehk60

是月租的, Wilson Parking
幾錢不清楚, 因為沒走近看, 可以上Wilson Parking 網ch...
kamor8899 發表於 2019-12-13 12:09:54 原文
謝謝你?
2010。/1 單人 u0290-4 13/1月轉新界3人 G1321-1323
19/9/18 審查19/9/30 S2,19/11/22S4,19/11/29一派暉明, 選B上上
20/4/9日s4派大興25/4/20拒絕
20/5/22s2,5/26s3三聖,6/12拒絕
6/17s2,27/8s3, 2/9s4 洪福邨
分享 分享 讚好人數:1查看名單

雍盛停車場
地址:

粉嶺雍盛苑

電話:

5501-2862

備註:

30分鐘免費上落貨

私家車/ 客貨車        
時租 (每小時)
星期一至五
(公眾假期除外)HK$19
星期六/日/公眾假期HK$21
付款方法本留言最後由 kamor8899 於 2019-12-13 12:24:19 編輯

其實暉明真係唔錯, 配套齊整, 附近雍盛苑樣樣齊全(或者只是對我而言)
餐廳, 超市(U-Best, 好像是百佳...
kamor8899 發表於 2019-12-11 19:30:27 原文
感謝據供詳盡資訊
我勁鐘意碧湖個living plaza
我諗粉嶺同其他區唔同係冇好大型嘅購物中心,不過有超市街市已經好好~
G1342xxx 新2
10月審查
11月合格
12月首派暉明
分享 分享 讚好人數:2查看名單

...
kamor8899 發表於 2019-12-11 19:10:19 原文
請問知唔知要月租停車場難唔難有位?
G1342xxx 新2
10月審查
11月合格
12月首派暉明

請問知唔知要月租停車場難唔難有位?
Woodymo 發表於 2019-12-14 01:00:10 原文
這個我不大清楚

感謝據供詳盡資訊
我勁鐘意碧湖個living plaza
我諗粉嶺同其他區唔同係冇好大型嘅購物中心,...
Woodymo 發表於 2019-12-14 00:58:52 原文
我都好喜歡去碧湖逛,飲茶,有我喜歡的商鋪,Living Plaza也是其中之一
若想逛大間啲嘅超市, 可以去粉嶺名都地下的百佳,比較大間, 多選擇 本留言最後由 kamor8899 於 2019-12-14 01:09:51 編輯
分享 分享 讚好人數:1查看名單

回應 #29 kamor8899

碧湖系邊的,果邊真系吾熟,住開元朗,未搬真心有的怕

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖