香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 新界公屋 » 暉明邨 » 暉明邨的優點及缺點
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

暉明行出少少雍盛苑有小巴501去聯和墟途經粉嶺車站,
再行出啲銀龍餐廳附近有273A站 去上水, 唔使行到華...
kamor8899 發表於 2019-12-02 13:03:16 原文
請問知唔知有冇通宵車來往屯門粉嶺?
我老公反工放工時間都係凌晨
早班凌晨4點幾要反到屯門,
反夜班的話放工就凌晨2點。。
不過咁樣反工放工好似好辛苦
2011年12月 單人 u0284xxx-1/  2013年3月。 轉新界3人 G1324×××-1326×××
2019年6月 s1/2019年9月18 審查/
2019年9月首派暉明邨,拒絕
2020年10月派大興12樓,拒絕
2020年10月揀樓成功屯門
2020年10月28日收匙
安居樂業
分享 分享 讚好人數:2查看名單

回應  ai愛

如果暉明行出黎搭273a唔需要行到華明總站,行到康明樓就有站。
Woodymo 發表於 2019-11-30 16:16:23 原文
我知道,因為距話計算25分鐘。 本留言最後由 ai愛 於 2019-12-02 23:48:10 編輯
g1290 新4
2018年10月審查合格
14/08/2019 s4
17/08首派
22/08拒絕
30/08s2
09/09s3
12/09s4
16/09(不計一次)
25/10s2,28/11s4
分享 分享 讚好人數:1查看名單

請問知唔知有冇通宵車來往屯門粉嶺?
我老公反工放工時間都係凌晨
早班凌晨4點幾要反到屯門,
反夜...
三人一兔1099 發表於 2019-12-02 17:07:28 原文
咁你仲會要嗎?
2020年11月12日簽名入伙。
分享 分享 讚好人數:0查看名單

師兄師姐好,我係今日收信派暉明昇暉樓,想問下屋苑附近會唔會偏靜
G1324
新界2人S4
分享 分享 讚好人數:1查看名單

師兄師姐好,我係今日收信派暉明昇暉樓,想問下屋苑附近會唔會偏靜
Kathylee_wi 發表於 2019-12-03 16:46:49 原文
你有冇諗住行一轉感覺一下先。

回應 #95 wing0

今日去左睇, 感覺比想像中好,但交通確實有一定的唔方便, 如果要返屯門照顧長者或者返公司都起碼要轉2次車, 所以1516中。
G1324
新界2人S4

回應  wing0

今日去左睇, 感覺比想像中好,但交通確實有一定的唔方便, 如果要返屯門照顧長者或者返公司都...
Kathylee_wi 發表於 2019-12-08 21:03:49 原文
你係咪唔要呢次有2次機會~?

回應 #97 wing0

係呀, 仲有2次機會所以我應該會放棄暉明 . 主要因為我父母年齡都大同我妹妹係弱能人士所以我都好擔心如果搬去之後有咩事起上黎會好難兩邊兼顧到. 希望第2次可以分配到同父母同區(田景)啦本留言最後由 Kathylee_wi 於 2019-12-08 22:27:44 編輯
G1324
新界2人S4

回應  wing0
係呀, 仲有2次機會所以我應該會放棄暉明 . 主要因為我父母年齡都大同我妹妹係弱能人士所以我...
Kathylee_wi 發表於 2019-12-08 22:26:56 原文
我覺得你可以拒絕時再直接寫多幾樣野,或樂富問,試下冇壞,希望你成功~!

回應 #99 wing0

會呀, 不過都打算聽日去寶石湖個邊親身回覆, 睇下主任會唔會有其他指引同資訊可以比到我地。始終2-3人單位屯門區都真係好少
G1324
新界2人S4

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖