香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 擴展市區公屋 » 駿洋邨 » 咁多香港人排...點解簽意向書?
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

其實上得到樓個個都要等7-8年!唔一定係打尖!
Moon19861052103 發表於 2019-11-28 15:03:19 原文
隱形打尖你睇我唔到。
你睇我唔到。
你睇我唔到!本留言最後由 bbliu121316 於 2019-11-28 15:07:19 編輯
G1337 擴5
2013年10月藍卡
2019年6月18日  S2
心水荃葵青
2020.7.2 S4
首派石籬二邨
安居樂業
祝各位派心水樓
分享 分享 讚好人數:0查看名單

講普通話就系插隊?
hkgqmava 發表於 2019-11-28 14:58:12 原文
+1
分享 分享 讚好人數:3查看名單

其實點解要歧視講普通話?甘人地老公或者老婆都系香港人,一樣系递表申請緊,后來結婚加名,有咩問題呢?就算系你口中噶本地人結左婚都要名加拉!房屋處系五會優惠任何一個人,都係按規矩辦事噶啦!
分享 分享 讚好人數:8查看名單

可能表達得唔好
應該話 點解會有好多新移民
甘快上樓既個案?本留言最後由 crazyyyy 於 2019-11-28 15:20:32 編輯
【㊗ 願香港人齊齊上樓 唔駛捱貴租】.~♩ ♪ ♫ ♬ ♭ ♮ ♯ ? ?

★擴二 G1341-G1343 (2019)   9月尾收信 10月頭審查 11月收信
  (≧∇≦)/ 2020 6月 ㊖
分享 分享 讚好人數:1查看名單

銀行1蚊都有, 有幾個細路, 又冇資產, 又有病, 一陣又離婚....又家暴.. 咁咪快D..加插幾個情況, 越多越快....社工醫生寫信... 好多人是這樣.. 這個政府真係冇藥可救..

可能表達得唔好
應該話 點解會有好多新移民
甘快上樓既個案?
crazyyyy 發表於 2019-11-28 15:18:08 原文
或者人哋等左十年八年,你五知呢?
分享 分享 讚好人數:2查看名單

如果係六七成講英文咁會唔會有相反感覺呢?
G1310新3
分享 分享 讚好人數:8查看名單

如果係六七成講英文咁會唔會有相反感覺呢?
choi2004 發表於 2019-11-28 15:24:45 原文
講印度話就有...

來到香港就學好廣東話吧
基本尊重
G1329XXX
分享 分享 讚好人數:3查看名單

其實點解要歧視講普通話?甘人地老公或者老婆都系香港人,一樣系递表申請緊,后來結婚加名,有咩問題呢?就...
錢多多 發表於 2019-11-28 15:14:10 原文
佢應該不是歧視吧.....是相當好奇點解咁多操外地口音的人圍住ja....
拿屋的人應該是我們土生土長的香港人應該優先才對
交咁多稅都唔知為咩....
撫心自問有幾多新移民的人會交過幾多稅?
打開手拎好多福利的人大有人在....

請勿對號入座...
不喜勿插
G1337 擴5
2013年10月藍卡
2019年6月18日  S2
心水荃葵青
2020.7.2 S4
首派石籬二邨
安居樂業
祝各位派心水樓
分享 分享 讚好人數:5查看名單

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
十分抱歉!本帖子已被關閉。

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖