香港公營房屋討論區
主頁 » 休閒天地 » 康樂園 » 閱讀 » 市井小故事(一)我在大陸畢業~職場中的歧視
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索 支持鍵盤翻頁

係福建算出名囉,你讀咩科呀?
MaggieWong 發表於 2011-12-1 14:05:29

邊夠廈大出名...
工商管理...
不過宜家開左廈門校區,真係好鬼大
☆ .·°∴° ☆..·°∴°.☆°★°∴°
其實我只想試試   當一刹那幸運兒
分享 分享 讚好人數:0查看名單

邊夠廈大出名...
工商管理...
不過宜家開左廈門校區,真係好鬼大
頭文字 發表於 2011-12-1 18:24:06

咁你返黎有冇搵有關你讀過既工做呀?例如,BANK,寫字樓.....但你好似而家揸車?你興趣呀?

做過寫字樓,真係搵唔到食,得6k.....

做過寫字樓,真係搵唔到食,得6k.....
頭文字 發表於 2011-12-1 19:12:18

咁又係啱啱出爐,人工係少D既,要累積幾年經驗...

咁又係啱啱出爐,人工係少D既,要累積幾年經驗...
MaggieWong 發表於 2011-12-1 19:17:28

我就覺得好浪費時間

我就覺得好浪費時間
頭文字 發表於 2011-12-1 19:21:59

你可能有左家室要養家,學以致用就最好,你咁咪晒左咁辛苦北上讀書果幾年囉~

你可能有左家室要養家,學以致用就最好,你咁咪晒左咁辛苦北上讀書果幾年囉~
MaggieWong 發表於 2011-12-1 19:25:04

咁又唔係既...有腦既人雖然未致用到,但個腦一直諗緊將來點發展

咁又唔係既...有腦既人雖然未致用到,但個腦一直諗緊將來點發展
頭文字 發表於 2011-12-1 19:27:00

後生仔最緊要有計劃,有衝勁,勤力肯搏一定有出息,
分享 分享 讚好人數:1查看名單

在香港工作,現實得有點扭曲....

什麽是錯?什麽是對?沒有準則??

有時候真為下一代擔心.......

係呀,算自顧人仕啦
頭文字 發表於 2011-12-1 11:51:45

你應該仲係好後生,
睇到你講一路計劃緊將來,
相信你嘅努力唔會白費嘅,
加油

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區 支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

公屋申請速報系統 X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖