香港公營房屋討論區
主頁 » 公共出租房屋 » 市區公屋 » 麗翠苑(公屋) » 裝修炒大鑊!
頁尾 帖尾 顯示所有留言 搜索某用戶之留言 回帖 在本分區發新帖 搜索本分區 搜索
1...15...17
支持鍵盤翻頁

我問左佢啦,佢話無得整,癡實左,積得太多水啦,一支700ml 嘅維他水咁多 紅色圈住果邊可以積滿滿嘅...
Yukilau123 發表於 2019-10-20 14:29:58 原文
可否在漬水位置,做一個雲石台仔(用作平均之用)來裝用品。這可行嗎?
分享 分享 讚好人數:0查看名單

可否在漬水位置,做一個雲石台仔(用作平均之用)來裝用品。這可行嗎?
kmsuen1203 發表於 2019-10-22 23:35:26 原文
唔明,想像唔到,谷氣塞住左個腦袋同眼睛
G1299  市4
2012年3月開始申請
2018年9月4 見主任
2019年 5月30 s4  6月4收信(順安邨11號拎鎖匙)
6月6 打電話拒絕  6月14(轉拒絕)
7月10  s2
7月31 s4

有沒有相 單一方面講好難比意見

13804XX
2015.08 申請
2022.11.17 審查
2022.11.28 S2
2023.09.01 S4

裝修真係好麻煩..我9月18收樓..第2日已經搵咗間設計公司..而家仲未動工.仲喺設計中喎

回應 #1 Yukilau123

我係鋪磚師傅手工吾得 今次呢個係第三個師傅?裝得吾靚換到裝得靚既師傅為止我哋任性?因為全部費用係包工果個人既 D磚打曬又係佢買既 ?
终于结束甘多年既长跑 期待新的开始 感恩

回應 #149 kenwongsl

但已經過左一個月了。咁點趕到兩個月內交還公屋??‍♀️

回應  kenwongsl

但已經過左一個月了。咁點趕到兩個月內交還公屋??‍♀️
心緣 發表於 2019-10-23 18:33:01 原文
可以申請遲交1個月...3倍租

回應  Yukilau123

我係鋪磚師傅手工吾得 今次呢個係第三個師傅?裝得吾靚換到裝得靚既師傅為止我哋任性?...
Cherrygan888 發表於 2019-10-23 17:37:50 原文
裝修公司點會肯??求指教,但我覺得吾夠牙力    我仲未鋪地,好驚仲係唔平, 個洗碗盆我已經唔平,地下再唔平,咁我會癡線(完美主義者)我會發顛,爸爸又話小小事唔好煩,吾好吵,我好崩潰。
G1299  市4
2012年3月開始申請
2019年 5月30 s4  6月4收信(順安邨11號拎鎖匙)
7月10  s2
7月31 s4

裝修真係好麻煩..我9月18收樓..第2日已經搵咗間設計公司..而家仲未動工.仲喺設計中喎
kenwongsl 發表於 2019-10-23 11:04:50 原文
你應該有整廚房啦,佢地拆左未??不停吹下佢啦,唔係應該有完工日期咩??
G1299  市4
2012年3月開始申請
7月10  s2
7月31 s4

頁首 帖首 在本分區發新帖 曾訪分區
1...15...17
支持鍵盤翻頁
重要提示:為免用戶蒙受損失及為公平起見, 一律嚴禁透露商戶或裝修師傅資料, 違者會被警告, 嚴重者將被禁言甚至禁訪本討論區, 敬請合作。 (詳情) (用戶守則)
抱歉! 你無權回帖。
如果你已建立帳戶但未登入, 請按此登入
你未建立帳戶? 請按此建立帳戶。(完全免費)
建立帳戶後請按此重載本頁

請按此瀏覽"重點帖子"! X
分區表  登記 登錄 頁首 回帖 搜索 頁尾 在本分區發新帖